Gündem
  • 6.5.2024 09:40

İsrail 100 bin Filistinliyi sürüyor.. Refah'a saldırı başlıyor

Gazze'ye giren insani yardımın arttığı bir dönemde IDF, doğu Refah sakinlerini genişletilmiş insani bölgeye doğru sürüyor.. Siviller sürüldükten sonra REFAH yerle bir ediecek.

Bu genişletilmiş insani yardım alanı, sahra hastanelerini, çadırları ve artan miktarlarda yiyecek, su, ilaç ve ek malzemeleri içermektedir.

Hükümetin onayı doğrultusunda, devam eden bir durum değerlendirmesi, belirlenen bölgelerdeki sivillerin kademeli olarak insani bölgeye hareketine rehberlik edecek.

Geçici olarak insani bölgeye taşınma çağrıları, posterler, SMS mesajları, telefon görüşmeleri ve Arapça medya yayınları aracılığıyla iletilecek.

IDF, "IDF, esaret altında tuttuğu tüm rehineler eve dönene kadar Gazze'nin her yerinde Hamas'ı takip etmeye devam edecek" diye vurguladı.

İsrail resmen ateşle oynuyor: Refah hamlesini devlet televizyonu dünyaya duyurdu..

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Refah'tan gelen haber ise İsrail'in dünyadan gelen tepkilere rağmen bu bölgeye saldıracağına işaret ediyor. İsrail Devlet Televizyonu KAN IDF'nin, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığını duyurdu. Ordu radyosu tahliye emri yayınlandığını açıkladı. Emirde Filistinlilere gitmeleri gereken bölgelerin listesi sunuldu. İsrail ordusundan konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

İsrail, Refah'ın doğusundan yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edileceğini açıkladı

İsrail ordusunun bir sözcüsü gazetecilere, doğu Refah'tan "yaklaşık 100 bin kişinin" tahliye edileceğini söyledi. Uluslararası toplum İsrail'i, 1,5 milyon Filistinlinin barındığı Refah'a yapılacak askeri operasyonun "felaket" olacağı konusunda aylardır uyarıyor.

İsrail ordusundan 'Refah' açıklaması

İsrail basınında çıkan ordunun Refah'ta bazı mahalleleri tahliye etmeye başladığı yönündeki haberlerinden ardından IDF'den açıklama geldi. X üzerinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 09:45

İLGİLİ HABERLER