Spor
  • 3.5.2024 20:12

Beşiktaş'tan Şenol Güneş hamlesi

Almanya'da Hansi Flick ve Nuri Şahin ile görüşen ancak olumlu sonuç alamayan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, eski teknik direktörleri Şenol Güneş ile görüşüp, fikir alışverişinde bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Almanya'da Hansi Flick ve Nuri Şahin ile görüşme gerçekleştirdi ancak istediği olumlu dönüşü alamadı.

Bunun üzerine Arat, kulübün eski teknik direktörü Şenol Güneş ile bir araya gelerek, takımın geleceği ve güçlü bir kadro oluşturma konularında fikir alışverişinde bulundu.

Şenol Güneş ihtimali...

Görüşmelerde Şenol Güneş'in takımı yeniden çalıştırma ihtimali üzerinde de durulurken, daha iyi bir kadro ile gelecek sezonki şampiyonluk şansı da değerlendirildi.

Deneyimli hoca, yeniden takıma dönmesi durumunda Çebi dönemindeki hataların yapılmamasının garantisini istedi.

Kendi planı üzerinden bir projeyle çalışmak istediğini aktaran Güneş'in, önümüzdeki günlerde kesin kararını vereceği de gelen haberler arasında.

Hasan Arat ve kurmaylarının, yurt dışında da takımı başarıya ulaştıracak hoca arayışlarının sürdüğü öğrenildi.

Lugano yenilgisinden sonra ayrılmıştı

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında sahasında Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş dönemi sona ermişti.

Beşiktaş'taki ikinci dönemi 28 Ekim 2022 tarihinde başlayan tecrübeli teknik adam, bu dönemde siyah-beyazlı takımın başında toplamda 41 maça çıktı.

Süper Lig 2022-2023 sezonunun 12. haftasında takımın başına geçen Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekiple 23 lig, 3 de Türkiye Kupası mücadelesinde görev yaptı.

Beşiktaş, geçen sezon Güneş yönetiminde ligde 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Bu maçlarda rakip filelere 52 gol gönderen siyah-beyazlılar, kalesinde ise 22 gol görürken, 2.30 puan ortalamasına ulaştı. Beşiktaş sezonu 78 puanla 3. sırada tamamladı.

Türkiye Kupası'nda ise 2 tur geçerek son 16'ya kalan siyah-beyazlı ekip, Ankaragücü'ne penaltı atışlarıyla elenerek kupaya veda etmişti.

İlk döneminde beğenileri toplamıştı

Öte yandan başarılı teknik adam, siyah-beyazlı takımdaki ilk döneminde iki Süper Lig şampiyonluğu ve Avrupa'da kazandığı başarılarla taraftarın sevgilisi haline gelmişti.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2024 20:14

İLGİLİ HABERLER