Gündem
  • 3.5.2024 22:21

İngiltere hükümeti binlerce kız çocuğuna tecavüzü örtbas etti

İngiltere hükümeti yüzlerce kız çocuğuna tecavüzü örtbas etti

TAHRAN- Hayatı bir grup suçlu tarafından cehenneme çevrilmiş on beş yaşında bir İngiliz kızıydı. Evi saldırıya uğradı, aile üyeleri fiziksel saldırıya uğradı ve kaçırıldı ve hepsinden önemlisi bir bakım çetesi tarafından defalarca tecavüze uğradı.

Son rakamlar

CSEW, Mart 2022'de sona eren yılda 16 yaş ve üzeri 1,1 milyon yetişkinin (798.000 kadın ve 275.000 erkek) cinsel saldırıya maruz kaldığını tahmin ediyor. Bu, yetişkinlerde yaklaşık %2,3 (%3,3 kadın ve %1,2 erkek) yaygınlık oranına eşittir.

Aklı başında bir dünyada polis ve adalet sistemi onun yardımına koşar ve kendisinin ve ailesinin acılarından sorumlu olanları cezalandırırdı ama olan bu değildi. İngiliz polisinin onun gibi kızları tecavüzden kurtarmaktan daha büyük önceliği vardı. o dönemde ana öncelikleri devletin "çeşitlilik" ve "dahil etme" ideallerini korumaktı, dolayısıyla onun durumundan sorumlu olanların yabancı göçmenler olduğunu öğrendiklerinde, davası hızla halının altına süpürüldü ve çektiği acıların daha da hafifletilmesine izin verildi. devam etmek. Bu, yaklaşık yüz bin kişilik bir topluluk olan Rotherham şehrinde, bazıları 11 yaşında olan diğer yüzlerce genç İngiliz kızla paylaştığı bir kaderdi.

Highest number of rapes ever recorded in one year with 61,158 offences |  Metro News

İngiltere ve Galler Suç Araştırması (CSEW), mağduriyetin en iyi ölçümünü sağlıyor ve 16 yaş ve üzeri yetişkinlerin %2,3'ünün (%3,3 kadın ve %1,2 erkek) geçen yıl içinde cinsel saldırı (teşebbüsler dahil) mağduru olduğunu tahmin ediyor. Mart 2022 anketi; bu da tahminen 1,1 milyon yetişkine (798.000 kadın ve 275.000 erkek) denk geliyor.

16 yaş ve üzeri yetişkinlerin yaklaşık %16,6'sı (7,9 milyon) 16 yaşından beri cinsel saldırıya (teşebbüsler dahil) maruz kalmıştır; 1,9 milyon kişi (%7,7 kadın ve %0,2 erkek) tecavüz mağduruydu.

Mart 2020'de sona eren yıla (%2,2) kıyasla, geçen yıl 16-59 yaş arası yetişkinlerin maruz kaldığı cinsel saldırı yaygınlığında (%2,7) önemli bir değişiklik olmamasına rağmen, Mart 2014'te sona eren yıldan bu yana önemli bir artış yaşandı. (%1,5), bu da polisin kayıtlı suçlarında görülen eğilimlerle uyumludur.

Polis tarafından kaydedilen cinsel suçların hacmi son on yılda artıyor, ancak rakamlar ankette tahmin edilen mağdur sayısının çok altında kalıyor; Mart 2022'de sona eren yıla ait son rakamlar, bir önceki yıla kıyasla %31 artışla polis tarafından kaydedilen suç sayısının 193.566'ya çıktığını gösteriyor.

Yüksek profilli olayların, medyada yer almanın ve kampanyaların, insanların hem yeni hem de geçmişteki olayları polise bildirme istekliliği üzerindeki etkisi, muhtemelen polis tarafından kaydedilen suç sayısında yıllık farklılıklara yol açacaktır.

Cinsel saldırı mağdurlarını destekleyen kuruluşlardan elde edilen veriler, bu hizmetlere yönelik taleplerin anlık görüntüsünü sağlayabilir; Mağdur Desteğinden elde edilen veriler ise son yıllarda talebin arttığını göstermektedir.

Yıllarca bu savunmasız kızlar şehrin hain damat çetelerinin kurbanı oldular; tecavüze, fuhuşa ve uyuşturucu kaçakçılığına maruz bırakıldılar. Ancak İngiliz kolluk kuvvetlerinin bu tımar çeteleriyle başa çıkma şekli de aynı derecede dehşet vericiydi; çünkü polisin uzun yıllar boyunca bu çetelerin faaliyetlerinin sırf ideolojik kaygılar nedeniyle devam etmesine kasıtlı olarak izin verdiği artık biliniyor. 

Onlarca yıldır İngiliz rejimi, çeşitliliğin bir güç olduğu, ulus olmanın öneminin inkar edildiği ve düşen doğum oranlarının göçle kolayca telafi edilebileceğini iddia eden liberalizm ideolojisini vaaz etmişti. Polisin eylemsizliğinin temel sebebi ise bu çetelerin üyelerinin çoğunluğunun göçmen kökenli olması ve bu yabancı damat çeteleriyle karşı karşıya gelmeleri durumunda devletin ideolojisinin ve sloganlarının gündeme gelmesiydi. Eğer İngiliz halkı, çocuklarına yönelik bu kadar büyük çapta tecavüzden yabancıların sorumlu olduğunun farkına varsaydı, rejimin “çeşitlilik” konusundaki mesajlarından şüphe etmeye başlayacaktı. Bunun üzerine polis, tımar çetelerinin örtbas edilmesi gerektiğine karar verdi. 

2000 yılında İngiliz vatandaşı Adele Weir, tımar çetelerini araştırmaya başladı ve onların birçok faaliyetleri hakkındaki gerçeği ortaya çıkardı. Daha sonra toplanan bilgileri yerel polise sunmaya devam etti, ancak suçluları cezalandırmak yerine cezalandırılan Weir oldu. Asyalı erkeklerden (çete üyelerinden) bir daha asla bahsetmemesi söylendi ve "etnik köken ve çeşitlilik" konusunda iki günlük bir yeniden eğitim seansına girmek zorunda kaldı.

Sonraki yıllarda pek çok bölge sakini polisi tımar çetelerinin peşine düşmeye ikna etmeye çalıştı ama hepsi de aynı şekilde kenara itildi. Polisin tecavüz vakalarını takip etmeyeceğini bilen bazı vatandaşlar, uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle tımar çetesi üyelerine dava açmaya çalıştı ancak yine sonuç alınamadı. Bu tecavüzcülerden ilkinin İngiliz adalet sistemi tarafından mahkum edildiği 2010 yılına kadar mümkün değildi, ancak o zamana kadar yüzlerce masum İngiliz kızının hayatı çoktan mahvolmuştu. 

İlerleyen yıllarda İngiliz halkı yavaş yavaş Rotherham'daki tımar çetelerinin ve polisin onlara karşı eylemsizliğinin farkına vardı. Ancak buna rağmen İngiliz hükümetinin, vatandaşlarına yabancılar tarafından tecavüz edilmesi konusundaki duyarsızlığı devam edecek gibi görünüyor. Geçen yıl İngiliz bir kadına tecavüz eden İranlı bir adam, mahkemenin İran'da tecavüzün ölüm cezası gerektirdiğini ve İngiliz devletine göre tecavüzcülerin idam edilmesinin kötü olduğunu öne sürerek “insan haklarını” koruduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmekten kaçmayı başarmıştı. o zaman Britanya'da kalmasına izin verilmeli. Bir başka endişe verici gelişme, birkaç hafta önce bir İngiliz mahkemesinin, seks suçlularının kendi ülkelerindeki eylemleri nedeniyle fiziksel ceza almaları halinde Birleşik Krallık'ta kalmalarına izin verileceğini ve İngiliz kadınlarına yönelik cinsel saldırıyı ikametgâha dönüştüreceğini ilan etmesiyle ortaya çıktı. bilet. 

Ve ironik bir şekilde, İngiliz hükümeti kendi vatandaşlarına tecavüz edenleri korumaya devam ederken, diğer ülkelerde de cinsel saldırı hikayeleri uydurmakla meşgul. Dün İngiliz devlet medyası BBC, İranlı güvenlik görevlilerini on altı yaşındaki bir kıza cinsel saldırıda bulunmak ve onu öldürmekle suçlayan, "anonim bir kaynaktan" "sızdırılmış bir belgeye" dayanan yarım saatlik bir belgesel yayınladı. Sorun şu ki, bu "sızdırılan belge" incelendiğinde, bunun amatör bir sahtecilik olduğunu kanıtlayan en temel hatalar ortaya çıkıyor. Örneğin, belgede zorunlu resmi damga ve tarih işaretleri bulunmuyor ve gerçek adı "FARAJA" olmasına rağmen İran kolluk kuvvetlerine "NAJA" deniyor. Bu belgede yer alan iddialar, kızın annesinin daha önce İran muhalif medyasına yaptığı açıklamalarla da çelişiyor. Örneğin BBC'nin raporu onun akşam 5 civarında tutuklandığını iddia ederken annesi, kızının akşam 23.30'da serbest olduğunu iddia etti. 

Britanya devleti diğer ülkelerdeki sahte cinsel saldırı hikayelerini örtbas etmek için para ve kaynak harcarken, Rotherham kızları gibi birçok İngiliz kızının gerçek hikayeleri büyük ölçüde gizlenmeye devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 02:18

İLGİLİ HABERLER