Spor
  • 3.5.2024 12:50

Yayıncı kuruluş ve hakem çetesi yabancı VAR'a savaş açtı

TFF'nin önemli maçlara yabancı VAR hakemleri getirmesinden sonra, maçlarda hakem hataları minimize oldu. Hatta bu durum sahadaki yerli hakemlere de yansıdı. Onlarda daha az hata yapmaya başladı.
Son üç haftadır hakemler tartışılmaz oldu.
Bu durum ne hikmetse birilerini rahatsız etti.
Belli lobiler önce yabancı VAR hakemlerinin ücretini gündeme getirip, bunlara bu kadar para verilir mi diye ortalığı birbirine kattı. 
Lobinin çeteleri ardından yabancı VAR hakemlerinin pire kadar hatalarını deve etmeye başladı. Bunlar güzelerdeki köşelerinde var hakemlerini yerden yere vurup, “Bir an evvel bu işten vazgeçelim” demeye başladı.

YAYINCI KURULUŞUN TRİOSU SALDIRIYA GEÇTİ

Geçmişte son derece başarısız bir hakem olan Deniz Çoban, yayıncı kuruluşta VAR hakemlerini eleştirirken gazetede bunların acil yollanmasını istedi. Deniz Çoban, "'Turistik seyahate gelir gibi geliyorlar! Gelin vazgeçelim' dedi.

Fanatik’in hakem yazarı ve eski Süper Lig hakemi olan Deniz Çoban, geride kalan 34. haftanın hakem performanslarını tek tek değerlendirdi. Süper Lig görev almaya devam eden yabancı VAR hakemlerini de değerlendiren Çoban çok konuşulacak ifadeler kullandı.

'Yabancı hakem konusunda kulüplerin ısrarlı tavrına, TFF yönetimi uzun süre olumlu yaklaşmamıştı. Ligin sonuna doğru ısrarlarla beraber, hakem hataları da artınca TFF bir anlamda pes etti! Yabancı VAR’a kritik maçlarda onay verdi.'

'BİZİM VAR'LARIN HATALARINI ARATIR OLDULAR' 

'Üç haftada, VAR’da görev yapan yabancı hakemler hem teknik hem de idari çok önemli hatalar yaptılar. Bizim VAR’ların yaptığı hataları aratır oldular. Geçtiğimiz hafta önemli hatalar yapmışlardı. Bu hafta da Pendikspor-Kayserispor maçında, yabancı hakemin hatalı müdahalelerini, bu güne kadar Türkiye’de yapan hakem olmamıştı.'

'TURİSTİK SEYAHATE GELİR GİBİLER' 

'Belli ki bir maçlık ülkemize gelen hakemler, turistik seyahate gelir gibi geliyorlar. Konsantre olmuyor ya da olamıyorlar. Kötü ya da iyi performans, ülkelerindeki ya da UEFA’daki hakemlik geleceğini etkilemeyeceği için rahat davranıyor olabilirler.'

'YABANCI HAKEMDEN YOL YAKINKEN VAZGEÇELİM' 

'Bu yapılan yanlışları gördükten sonra “Yabancı hakem sevdasından yol yakınken vaz geçelim” demek istiyorum. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Onları geliştirmeye bakalım, sabır gösterelim. Neticede her hakem hata yapıyor. Varsın bizimkiler yapsın!'

Eski hakemlerden TFF'nin yabancı VAR hakemi kararına eleştiri
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirileceğini açıkladı.

Eski hakemler Mustafa Kamil Abitoğlu, Metin Tokat ve Serkan Çınar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması kararını eleştirdi.

MUSTAFA KAMİL ABİTOĞLU: “TFF, GÖREVDE KALMAK İÇİN TÜM DÜĞMELERE BASMIŞ DURUMDA” "Bu karara şaşırdım. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı görevde kalmak için tüm düğmelere basmış durumda. Çünkü birkaç takım hariç diğer takımlar Federasyon’un istifa etmesini istiyor. Alt liglerde de Federasyon’un gitmesini isteyen takımlar var. Yabancı VAR hakem konusunu bütün kulüplerimiz istiyordu. Çünkü TFF’nin yönetim şeklinden dolayı ülkedeki spor ikliminde güven ve saygı ortamı kalktığı için adaletli bir ortamın olmadığını düşünüyorlar."

Güncellenme Tarihi : 3.5.2024 13:10

İLGİLİ HABERLER