Gündem
  • 19.6.2011 11:46

‘ARAP BAHARI, KÜRT YAZI’

‘Emek, Barış ve Özgürlük Bloğu’ndan İstanbul 1. Bölge Milletvekili seçilen Sebahat Tuncel’in yazısından satır başları şöyle:
- Türkiye çoğu zaman kendisini dünyaya model bir Müslüman demokrasi olarak tanıtsa da nüfusunun neredeyse yüzde 20 ’sinin temel demokratik haklarını reddediyor . Kürtlerin on yıllardır özgürlük ve özerklik mücadelesi veriyor ve bunun karşısında çoğu zaman devletin baskısıyla karşılaşıyor. Artık statükoyu kabul etmiyoruz. Demokratik özgürlükler, kendi dilimizi konuşmak istiyoruz!

Kürtleri gözardı ediyor
- Erdoğan Filistinli çocuklar için duyduğu acıyı ifade ediyor. Aynı durumdaki Kürt çocuklarını göz ardı ediyor. Hükümetin önünde iki seçenek var. Talepleri ciddiye alır, Kürt milletvekillerini Türkiye ’nin yeni anayasasının yazım sürecine dahil eder, kendi kendimizi yönetmemize izin verecek ve barış getirecek özerklik talebimizi kabul eder. Ya da baskı politikasına devam eder. İkinci yolu seçerse, Türkiye geçmiştekinden de yoğun bir şiddet dönemine girebilir.

Operasyonlar durmalı
- Erdoğan ’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘1999’da iktidarda olsaydık Abdullah Öcalan’ı asardık’ açıklamasıyla ikinci seçeneğe daha meyilli bir görüntü çiziyor. Meşru olmayan tutuklamalar ve askeri operasyonlar son bulmalı. Kürtler kendi şehirlerinde kendi kendini yönetebilmeli.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER