Gündem
  • 4.9.2013 15:46

“Başbakan ceket düğmesi ile radar düğmesini karıştırdı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye'de olası müdahaleye dair yaptığı açıklamada, "CHP olarak Malatya'daki radarlarla ilgili itirazlarımıza iktidar yetkilileri NATO tarafından bir ihtiyaç olduğunu belirtmişti. Başbakan Erdoğan da 'Ama kamuoyu merak etmesin bunun düğmesi bizde olacak' demişti. Görüyorum ki, Başbakan o gün ceket düğmesi ile radar düğmesini birbirine karıştırmıştır" dedi.

Partisinin genel merkezinde konuşan CHP'li Tekin, Suriye Dışişleri Bakanı'nın 'olası müdahale olursa, Türkiye'yi hedef alacağız' sözlerini hatırlatarak, "İran da Suriye'ye bir saldırı olması durumunda İsrail'i hedef alacağını açıkladı. İsrail'i hedef alacağı zaman da biliyorsunuz CHP olarak Malatya'daki radarlarla ilgili itirazlarımıza, iktidar yetkilileri NATO tarafından bir ihtiyaç olduğunu belirtmişti. Başbakan Erdoğan da 'Ama kamuoyu merak etmesin bunun düğmesi bizde olacak' demişti. Görüyorum ki Başbakan o gün ceket düğmesi ile radar düğmesini birbirine karıştırmıştır. Böylesine kritik bir süreçteyiz. Bütün bunların iç politikada CHP'ye vereceğin cevabın ötesinde, İran yetkililerin size söylemiş olduğu sözlere niçin cevap vermiyorsunuz? Bugün gelmiş olduğumuz noktada tek başımıza kaldık. Tekliği onurlu bir teklik olarak kamuoyuna yansıtmaya çalıştılar. Teklik sadece Allah'a mahsustur. Bu çoğrafyanın en önemli ülkesi, dış politika konusunda tek başına kalmamalı" diye konuştu.

"BÜTÜN ARŞİVLERİMİZİ BU DARBECİLER YAKTI"

Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin Mısır ziyaretini 'Darbe konusunda deneyimlerini paylaşırlar' diye eleştirmesine yanıt veren CHP'li Tekin şunları söyledi:

"Bugünkü iktidar bir darbe sonucunda oluşmuş bir iktidardır. Türkiye'de bütün darbelerin ağır bedelini sadece solcular ve CHP ödemiştir. CHP 90 yıllık bir parti ama şu anda arşivlerimiz sıfır durumda. Bütün bu arşivlerimizi bu darbeciler yaktı. Biz hiçbir dönem darbecilerden beslenmiş değiliz. Başbakan'ın kadrosunun büyük bir kısmı Evren döneminde çalışıyordu. Başbakan Erdoğan'ın bilmesi gereken şu ki: Türkiye sahipsiz değildir. CHP Irak'a gitti, Mısır'a gidecek. Önümüzdeki günlerde onlarca ülkeye de gideceğiz. Sizin kırdığınız, döktüğünüz, yanlışlarınızı ancak ve ancak ciddi devlet geleneği olan CHP gibi bir parti toparlayabilir."

"HEPİNİZ TESLİM OLMUŞSUNUZ"

Başbakan Erdoğan'ın Mısır için gözyaşı dökmesine itirazı olmadığını belirten Tekin, "Gözyaşı dökmek insani bir davranıştır. Ama Irak'ta 1,5 milyon Müslüman öldürülürken, bırakın gözyaşı dökmeyi, sizin 90'lı yıllarda bir alışkanlık haline getirdiğiniz her cuma günü camilerin önünde inim inim inlettiğiniz davranışlarınıza ne oldu. Körfez krizinde Beyazıt Meydanı'nda sizin ve Arınç'ın öncülüğünde binlerce insan meydanlarda tekbir sesleriyle bugün Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çevirenlere meydan okuyordunuz. Bugün görüyorum ki hepiniz teslim olmuşsunuz. Bir coğrafyanın kahramanıyken tecrit edilmiş bir hale gelmişseniz, oturup kendinizi sorgulayacaksınız" dedi.

Gürsel Tekin, kendisinin İstanbuk Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olup olmadığı sorusuna," Tarih 2 Eylül'dü, kaçırdık" diyerek esprili bir yanıt verdi. Tekin, adayların önümüzdeki günlerde belli olacağını da belirtti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER