Gündem
  • 30.5.2013 14:47

’’Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, yıkım çalışmalarını engellemek için nöbet tutan eylemcilere destek vermek amacıyla Taksim Gezi Parkı’na geldi. Umut Oran, “Biz karar verdik, orayı yıkacağız” sözlerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

İlk olarak açıklama yapan Gürsel Tekin, “Burada İstanbul’a kente, çevreye duyarlı insanların bir araya gelerek kente sahip çıktığı bir eylemdir. Biz burada CHP milletvekili olmaktan ziyade, İstanbul’da yaşayan birer yurttaş olarak Taksim’e sahip çıkmak için buradayız. Dün akşam Sayın Kılıçdaroğlu bir duyarlılık göstererek burada vatandaşlarımıza destek verdi. Sadece Sayın Genel Başkanımız geldiği için sabahın erken saatlerinde buradaki insanlara gaz sıkılması Sayın Kılıçdaroğlu’na ve bizlere sıkılan bir gaz olarak görüyoruz, bunu şiddetle reddediyoruz. Hiçbir hukuk sisteminde bir başbakanın kent ile ilgili bir karar verme şansı olmaz” dedi.

“CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM”

Gürsel Tekin, bir İstanbullu olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu talep edeceğini belirterek, “Kendisi ile görüşmek istiyorum. Bir yurttaş olarak İstanbul’da 150 milyar doların nasıl ranta teslim edildiğini tüm Türkiye ile paylaştım, Başbakan’a gönderdim. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Taksim Gezi Parkı’nda yıkım çalışmalarını engellemek için nöbet tutan eylemcilere polisin müdahale etmesini hukuksuzluk olarak nitelendiren Umut Oran şunları söyledi:

“Bugün burada yapılan büyük bir hukuksuzluk var. Bizlerde bu hukuksuzluğu engellemek için gerekli mücadeleyi yapmak için buradayız. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse, bugün sabaha karşı saat 05.00’te yaşananlar hukuk dışıdır. Bu konuda hukuk insanlarının görevini yerine getirmesi gerekir. İstanbul’da savcılar yok mu? Neden bu yasa dışına müdahale etmiyorlar. Bir yerden talimat almadan hareket edemiyor mu savcılar? Burada yapılması istenen yol yasa dışıdır. Cumhuriyetin savcılarını acilen görevlerini yapmaya davet ediyorum.”

Umut Oran “Biz karar verdik orayı yıkacağız” sözlerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Başbakan ‘biz karar verdik orayı yıkacağız’ diyemez. Hukuken suç işliyor, konuyla ilgili de birazdan kendisine suç duyurusunda bulunacağız. Yine burada yaşananlarla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER