Asayiş
  • 21.10.2008 10:50

‘BAŞKOMİSER ÖLDÜRDÜ’

Boğaziçi Köprüsü’nde yaşanan tartışma sonrası BMW marka araçtan atılarak öldürüldüğü iddia edilen Yeliz Telli’nin davasında bilirkişi raporu: O gece otomobili kullanan Başkomiser E.T. ‘tamamen kusurlu’.
DÖNEMİN Güngören Asayiş Büro Amiri E.T.’nin kullandığı BMW marka otomobil, 22 Ocak 2005 tarihinde aşırı hız nedeniyle Boğaziçi Köprüsü üzerinde önündeki taksiye vurarak bariyerlere girdi. Kazada, araçtaki tekstilci Süleyman U, şarkıcı Erman A. ve sürücü Başkomiser yaralandı. 25 yaşındaki Yeliz Telli ise hayatını kaybetti. Kaza sonrası araçtakilerin çelişkili ifadeleri Telli’nin ölümündeki şüpheleri de beraberinde getirdi.
‘KIZIMI OTOMOBİLDEN ATTILAR’
ARAÇTAKİLER, Yeliz Telli’nin kaza sırasında yaşanan tartışma nedeniyle paniğe kapılarak araçtan atladığını belirtti. Ancak Telli’nin annesi Nermin Karaman kızının araçtakiler tarafından aşağı atıldığını ileri sürdü. ‘Ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla tutuklanan ve açığa alınan Başkomiser E.T. 17 Mayıs 2005’te tahliye edildi. Kazaya ilişkin bilirkişi raporu davanın dünkü duruşmasında görüldü. Rapora göre, aracın sürücüsü E.T. kazada ‘tamamen kusurlu’ydu.
İFADELER ŞÜPHE UYANDIRDI
SAVCI Sait Ömer Arslan, E.T’nin ‘taksirle bir kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçunu işlediğini belirterek 4 yıldan 10 yıla kadar hapsini istedi. Duruşma kararın açıklanması için ertelendi. Kazada yaralanan Süleyman U. ifadesinde o gece aşırı alkollü olduğu için otomobili Başkomiser E.T’nin kullandığını söylemiş, E.T. ise direksiyonda hayatını kaybeden Yeliz Telli’nin oturduğunu ileri sürmüştü.

star

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER