Yaşam
  • 29.6.2007 11:28

‘BİKİNİLİ REKLAM’A CEMAATTEN TEPKİ

BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesinde cami duvarlarının hemen yanında bulunan reklam panolarına bir firma tarafından asılan bikinili bir kadın fotoğrafının bulunduğu afiş, cami cemaatinin tepkilerine neden oldu. Afişlerin kaldırılmasını isteyen cemaat, “İstemesek de gözümüz kayıyor, abdestimiz bozuluyor'' dedi.
      Mustafakemalpaşa İlçesi Balıkesir caddesi üzerinde bulunan Şeyh Müftü Camii ile Devlet Hastanesi yanındaki Yeşil Camii girişinde bulunan billboardlara asılan ve üzerinde bikinili bir kadın fotoğrafı bulunan reklam afişi, cami cemaatinin tepkilerine neden oldu. İlçenin çeşitli noktalarındaki 16 billboarda 3 gün önce asılan afişlerden hiç değilse camilerin yanındakilerin sökülmesini isteyen cami cemaatinden 51 yaşındaki Kadir Türkay, “Ben emekliyim. Günün büyük bir bölümünü caminin bahçesinde oturarak geçiriyor. Namaz vakitlerinde ise abdest alıp, camiye giriyorum. Ancak bu ilanlar benim gibi cemaatin tamamını rahatsız ediyor. İstemesek de gözümüz kayıyor, abdestimiz bozuluyor. Firma tabii ki reklamını yapacak ama hiç değilse camilerin yanındakiler kaldırılsın'' dedi.
      Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Önder Sarı ise, billboardların İzmir’deki bir reklam ajansına bir yıllığına kiralandığını ve belediye olarak panolardaki reklamlara müdahale etme şanslarının olmadığını belirtti. Sarı, gelen tepkiler nedeni ile afişleri asan firma ile temasa geçeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER