Asayiş
  • 27.10.2008 13:26

‘ÇEK BENİ VUR’ DİYEN ASTSUBAY EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

ŞANLIURFA'da, beyninde tümör olduğu saptanınca psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Nilay Çiftçi, tartışma sırasında kendisine “Çek beni vur da kurtulayım” diyen Jandarma Astsubay eşi 33 yaşındaki Bilal Çiftçi'yi, tabancasıyla kalbinden vurarak öldürdü.
Olay, Veysel Karani Mahallesi 7'nci Sokak'ta bulunan Efes Apartmanı'nın 5'inci katındaki dairede bugün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde görev yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bilal Çiftçi, 6 yıl önce akrabası olan Nilay Çiftçi (Dişlik) ile yaşamını birleştirdi. Evliliklerinden 2 çocukları olan Nilay Çiftçi'nin rahatsızlanması üzerine yaklaşık 1 ay önce genç çift tedavi için Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne gitti. Burada, beyninde tümör olduğu saptanan Nilay Çiftçi, yaklaşık bir ay süren tedavinin ardından taburcu edildi.
Yola çıkan çift, ilk olarak Astsubay Bilal Çiftçi'nin Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan ailesinin yanına uğradı, ardından Nilay Çiftçi'nin Şanlıurfa'daki babası Ömer Dişlik'i ziyaret etti. Geceyi burada geçiren çift arasında sabah kaldıkları odada tartışmaya çıktı. Tartışma sırasında, sık sık beynindeki tümör nedeniyle öleceğini söyleyen Nilay Çiftçi'ye eşi Bilal Çiftçi, “Çek beni vur kurtalayım. Sen de öl, ben de öleyim” dedi. Bu sözlerin ardından Nilay Çiftçi, beylik tabancasını eline aldığı Astsubay eşi Bilal Çiftçi'nin kalbine bir el ateş etti. Silah sesi üzerine odaya girenler, Astsubay Bilal Çiftçi'yi yerde kanlar içerisinde buldu. Olayın bildirilmesinin ardından eve gelen polis, öldüğü belirlenen Bilal Çiftçi'nin cesedini otopsi için Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Astsubay Bilal Çiftçi'nin eşi Nilay Çiftçi ile kayınpederi Ömer Dişlik ve kayınvalidesi Gülizar Dişlik'i gözaltına alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.
Olayın duyulmasının ardından hastane morgu önüne gelen Çiftçi ve Dişlik ailelerinin yakınları, “Mardin'e gideceklerdi. Birbirlerini çok seviyorlardı. Neden böyle bir şey oldu anlayamadık” dedi. Genç çiftin akrabası olan kadınlar ise morg önünde Kürtçe ağıtlar yakıp, sinir krizi geçirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER