Asayiş
  • 30.4.2017 00:15

‘Çözüm Süreci’ni bitiren teröristler öldürüldü

Adıyaman’da 20 Temmuz 2015 tarihinde ‘Çözüm Süreci’nin bitmesine neden olan terör saldırısını gerçekleştiren teröristler öldürüldü.

Güvenlik güçleri tarafından sabahın erken saatlerinde merkeze bağlı Çamyurdu ve Yazıbaşı köyü kırsalında insansız hava aracı görüntüledi. Görüntüleme sonrasında düzenlenen hava harekâtında öldürülen 8 PKK’lı teröristten 4’ünün başlarına ödül konan teröristler olduğunu öğrenildi. Öldürülen teröristlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Çözüm Sürecini bitiren teröristler öldürüldü


Yeşil ve gri listedeki ödüllü teröristler

Adıyaman kırsalında oldukları istihbarat raporlarında yer alan 10 kişilik terörist gruptan 8’i güvenlik güçlerinin operasyonunda öldürüldü.

‘Çözüm Süreci’ni bitiren teröristler öldürüldü ile ilgili görsel sonucu

Adıyaman kırsalında gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 8 kişilik terörist grup içerisinde PKK’nın sözde bölge sorumlusu olan ve ihbarcısına 1 milyon TL ödül verilecek olan (Renas) kod adlı Veli Temirci, 300 bin TL ödüllü (Nurhak Elbistan) kod adlı Fırat Berkpınar, 300 bin TL ödüllü (Ali Norşin) kod adlı Şefik Körman, 300 bin TL ödüllü (Bezar Elçi) kod adlı Abuzer Arıca’nın olduğu bildiriliyor.

‘Çözüm Süreci’ni bitiren teröristler öldürüldü ile ilgili görsel sonucu

Öldürülen diğer 4 teröristin ise bu kişilerin emirleri doğrultusunda hareket ettikleri, kırsalda iki grup halinde oldukları öğrenildi. İki grubun birleşerek bir eylem hazırlığında olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2017 00:38

İLGİLİ HABERLER