Gündem
  • 27.2.2013 15:47

“Cumhurbaşkanı kalksın gitsin yerine, köşküne”

MÜGE ÇEVİK
ANKARA  - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 4. yargı paketinin tamamen Öcalan endeksli olarak şekillendiğini savunarak, “PKK terör örgütünün önemli bir kısmını terör örgütü kapsamından çıkarmak, şiddete başvurmadığı takdirde yapılan her türlü kışkırtmanın ve tahrikin suç olmaktan çıkarılmasına yönelik bir içerik arz ediyor” dedi.
Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 4. yargı paketinin Öcalan’ın görüşleri doğrultusunda yeniden şekillendirildiği yönündeki yorumların sorulması üzerine Yeniçeri, “Büyük ihtimalle doğru. 4. yargı paketi tamamen Öcalan, İmralı endeksli olarak şekillenmiştir. PKK terör örgütünün önemli bir kısmını terör örgütü kapsamından çıkarmak, şiddete başvurmadığı takdirde yapılan her türlü kışkırtmanın ve tahrikin suç olmaktan çıkarılmasına yönelik bir içerik arz ediyor. Onun için 4. yargı hak eti tamamen silaha başvurmamış PKK’lılara yönelik ortaya çıkıyor, KCK’lılara yönelik ortaya çıkıyor; yoksa millete yönelik ortaya çıkmıyor” diye konuştu.
Yasaların son zamanlarda büyük ölçüde İmralı endeksli olarak şekillendiğini ifade eden Yeniçeri, “Sayın Başbakanın ‘Bakalım ne söyledi, BDP’liler konuşursa anlayacağız’ dedikten sonra açıklanan mektuplar, bu mektupların gösterdiği işaret üzerine hükümet bir adım daha atmak lüzumu hissetmiş olacak ki, tekrar yeniden 4. paketi gözden geçirip, biraz daha ‘PKK’lıları nasıl masum ilan ederiz, nasıl legalleştiririz, bunlar zaten Allah için silaha başvurmamış’ diyor. Karakola 500 kişi saldırdık, 50 kişi öldü ama valla kimin kurşunuyla öldü biz bilmiyoruz, sümme haşa benim kurşunumla ölmemiştir’. ‘Tamam sen masumsun, hadi çık dışarıya’; metot bu. Bu metot bu iktidarı geldiği yere götürecektir. Bunu herkes bilsin” şeklinde konuştu.

“DAVUTLOĞLU O KONUTU TERK ETSİN”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Konutunda oturmadığını ve kullandığı konut için aylık 47 bin 664 lira kira olmak üzere yıllık 571 bin 973 lira ödeme yapıldığını söyledi. Yeniçeri, “Sayın Bakan o konutu terk et, makul bir konuta geç. Aynı parayla o konuttan 2-3 tane yapılabilir” dedi.
Gazetecilerin, Davutoğlu’nun neden bu konutta oturduğunu sormaları üzerine ise Yeniçeri, “2. Abdülhamit öyle bir konutta oturmadı, Abdülmecit’in de öyle bir konutta oturduğunu bilmiyorum. Çünkü 1854’te başladı 1856’da bitti Dolmabahçe Sarayı; dış borçlar da o zaman başlamıştı. Sayın Dışişleri Bakanı çok yüksek düzeydeki bir parayla o konutta oturması bana göre hem doğru değil, hem akli değil, hem ahlaki değil. Neden orada oturuyor bilemem ama bildiğimiz bir şey varsa, o da şu; o konutun bir yıllık parasıyla bir konut alınabilir. Şu anda Ankara’da 571 bin lira verdiğiniz zaman alamayacağınız lüks bir konut yoktur. Sayın bakanın orada oturması anlamsızdır. Dışişleri Bakanının yetiştiği kültürün ‘Ömer’in mumunu Ömer’in işinde, devletin mumunu devletin işinde kullanan’ bir kültür olduğunu söylemişti” dedi.
Dışişleri Bakanı’nın konutunun 2 bin 500 liradan gazla kirası olmaması gerektiğini de belirten Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı kalksın gitsin yerine, köşküne. Yani Cumhurbaşkanı niye orada oturuyormuş? Cumhurbaşkanı olmak kaide ve kuralları çiğnemek anlamına mı geliyor? Kendisi cumhurbaşkanıdır, çekilsin cumhurbaşkanlığına. Her ikisinden de bunun hesabı sorulmalıdır. Yeni hem Dışişleri Bakanı hem Cumhurbaşkanı faiziyle beraber bu paraları geriye ödemelidir. Dışişleri bıraksın Türkiye’yi frensiz bir şekilde Suriye ile savaşa sokmayı da bu paraları nasıl ödeyecek onun hesabını düşünsün” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER