Gündem
  • 28.8.2009 09:21

‘DALAN BEYAZ RUSYA’DA’ İDDİASI

Vize alamadığı için ABD’den ayrılan Dalan’ın Rusya’ya geçtiği, burada da sorun yaşaması nedeniyle Minsk’e gittiği iddia edildi. Bunun üzerine Savcı Öz’ün harekete geçtiği belirtildi

Ergenekon soruşturmasında adının geçtiği dönemde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD’ye gittiği ortaya çıkan İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan’ın son adresinin Beyaz Rusya olduğu iddia edildi.
Dalan’la ilgili son bilgilerin Emniyet tarafından soruşturma savcısı Zekeriya Öz’e aktarıldığı belirtildi.
İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazide çok sayıda askeri silah ve mühimmatın bulunması nedeniyle adı gündeme gelen Dalan’ın, ABD’den kısa süre önce ayrılarak önce Orta Avrupa’ya sonra da Doğu Avrupa’ya geçtiği anlaşıldı.
Üst düzey MİT yetkilisi Ö.Y.’nin kendisini “kaç” diye uyardığı iddia edilen Dalan’ın geçen hafta Rusya üzerinden Beyaz Rusya’ya geçtiği ve 31 Ağustos’a kadar burada kalacağı tespit edildi.

Juravinka Otel’de
ABD vizesi alamadığı için ülkeden ayrılmak zorunda kalan Dalan’ın Rusya’da da sorun yaşaması nedeniyle Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’e geçtiği iddia edildi.
Emniyet’e gelen bilgiye göre, Dalan’ın Minsk’te bir Türk firmasına ait Juravinka adlı otelde kaldığı belirtildi.
Dalan’ın Minsk’in gece hayatının önde gelen eğlence mekânları arasında yer alan otelin 401 numaralı suitinde kaldığı belirlendi.
Savcı Öz’ün bu bilgiler üzerine harekete geçtiği öğrenildi. Adının gündeme geldiği dönemde ABD’de bulunan Dalan, hakkındaki iddialara, “Kargalar bile güler” diye yanıt vermişti. Bedrettin Dalan, İstek Vakfı’nın tüm kayıtlarının da devletin her türlü incelemesine açık olduğunu söylemişti.
Dalan, geçen ocak ayındaki açıklamalarında ay sonunda Türkiye’ye döneceğini söylemişti.

Silah bulundu
Ergenekon soruşturması kapsamında nisan ayı sonunda Poyrazköy’de İstek Vakfı’na ait arazinin 7 ayrı bölümünde yapılan aramada, LAW silahları, el bombaları, bubi tuzakları, fünyeler, işaret fişekleri, sis bombaları, çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER