Spor
  • 18.5.2013 13:13

’’Gerekirse 3 ay hapis yatarım’’

Orduspor’un eski Başkanı Şükrü Bodur, “Orduspor için gerekirse 15 gün değil, 3 ay hapis yatarım” dedi.

Orduspor Kulübü tarafından Şükrü Bodur aleyhine, Orduspor Derneği’nin 2008-2009 yıllarına ait tutulması gereken defter, kayıtlarının tutmadığı gerekçesiyle, “Hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma, Dernekler Kanunu’na muhalefet suçunu işlediği eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 155/2, 53, 5253 sayılı Dernekler Kanunu 32/d, 33 maddeleri gereğince cezalandırılması istemi” ile açılan kamu davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şükrü Bodur, mevcut kulüp Başkanı Nedim Türkmen’in o dönemde Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu belirtirken, “Eğer bu defterlerde bir suç işlenmişse, bu işte onun da suçu var” ifadesini kullandı.
Bodur yaptığı açıklamada, “Hesap ve kitaplarda en ufak bir yanlışlık yok. Buradaki işlemlerde defter tutulurken eksik tutumlar olmuş. Bu muhasebenin yapmış olduğu işlerdir. Bunda benim fazla bir müdahalem yoktur. Maliye ve muhasebecilerin bileceği iştir. Kaldı ki Nedim Türkmen, o zamanlar Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemizdi. O yönlendirme yapıyordu. Eğer bu işte bir suç varsa. Bu işte onun da suçu var. Ben Orduspor için, 15 gün değil, 2 ay da, 3 ay da yatarım. Orduspor kurtulacaksa ben yatarım. Ama gerçek değil bunlar. Böyle ufak tefek şeylere dün akşam ajanslara geçmenin anlamı yok. Bu karar verileli 5 ay oldu. 5 aydır neden sustu da dün akşam bu servis ediliyor. Benim bu zamana kadar böyle duruşumun nedeni Orduspor’a zarar gelmemesi içindir. Ortada bir mücadele varken bir de benim çıkıp bu şekilde hareket etmem yakışmazdı” şeklinde konuştu.
Eski Başkan Bodur’un avukatı Ahmet Cangüleç ise, “Mahkemenin vermiş olduğu karar hukuken sonuç doğuran bir karar değildir. Mahkeme kararını açıklamayı ertelemiştir. Ceza ertelenmemiştir. Ortada verilmiş bir ceza yoktur” diye konuştu.
Bodur, Orduspor’da 8,5 yıl başkanlık yaptığının altını çizerek, “Ordu’da spor kamuoyu beni iyi tanır. Herhalde iyi bir Orduspor sevdalısı olduğumu bilirler. Bugüne kadar hem mahkeme sonuçları için, hem de bu sezondaki takımın kötü gidişatından kulübümüze zarar vermemek adına, sesimi çıkartmadım. Bu kulübün 8,5 yıl başkanlığını yapan bir kişi olarak, hiçbir zaman Orduspor’un düştüğü sıkıntılardan haz duyacak insan da değilim. Ama gerçekleri de konuşmak mecburiyetindeyiz” diyerek, Orduspor Kulübü tarafından kendisine açılan 5 davanın lehine sonuçlandığını sözlerine ekledi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER