Spor
  • 13.1.2015 00:37

‘Puan silmesi tehlikesi artık yok’

Kahramanlı, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, CSKA Sofya ile Mersin İdmanyurdu arasında FIFA Dİsiplin Komitesi nezdinde görülen Spas Delev’in bonservis bedeli ihtilafıyla ilgili olarak ödenmesi gereken toplam 660 bin avronun CSKA Sofya’nın banka hesabına yatırıldığını ve bu durumun FIFA’ya da bildirilerek, 6 puan silinmesi tehlikesinin önlendiğini belirtti.

Bulgaristan Futbol Federasyonu’na da Delev’in katkı payı ihtilafıyla ilgili 21 bin avro ödenerek, 3 puan silinme tehlikesinin giderildiğini aktaran Kahramanlı, “Kulübümüz FIFA nezdinde bulunan ve puan silme cezalarını içeren 2 dosya için gerekli tüm ödemeleri yapmış ve yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Böylelikle puan tenzili tehlikesi ortadan kalkmıştır. Şu anda kulübümüzün FIFA’nın herhangi bir kurulunda puan tenziliyle ilgili hiçbir davası bulunmamakta olup, puan silinmesi tehlikesi ortadan kaldırılmıştır” ifadesini kullandı.

Eski kaleci David Bicik’in alacakları nedeniyle FIFA’nın takıma getirdiği transfer yasağının kalkması için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yapılan itirazla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğine dikkati çeken Kahramanlı, şunları kaydetti:

“Transfer yasağıyla ilgili olarak yetkili yönetim kurulu üyelerimiz ve avukatlarımız gerekli çalışmaları hassasiyetle yürütmüş, dosya tanzim çalışmalarını bitirerek, 22 Ocak Perşembe günü CAS’ın İsviçre’nin Lozan şehrinde yapılacak duruşmasına hazır hale gelinmiştir. Kulübümüz yetkilileri deliller eşliğinde savunmalarını verecek olup, transfer yasağını kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Önemli bir ayrıntı olarak bu duruşmaya kulübümüz lehine David Bicik de katılacaktır.”

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:56

İLGİLİ HABERLER