Gündem
  • 19.5.2013 17:44

’T.C.’, Anıtkabir’e alınmadı

İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği tarafından hazırlanan ’TC’ yazılı çelenk Anıtkabir’e alınmayınca grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Sıhhiye Meydanı’nda bir araya gelerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Binlerce kişinin katıldığı ‘TC İçin Türk Milleti Ayakta’ mitinginde, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” , “Reyhanlı’nın hesabı sorulacak” sloganları atıldı. CHP’li İsa Gök, Gazeteci Nihat Genç ve Sanatçı Mustafa Özarslan’ın katılarak destek verdiği Sıhhiye Meydanı’ndaki miting saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Miting ve düzenlenen yürüyüş sırasında, Atatürk Bulvarı, Mithatpaşa Caddesi, Necatibey Caddesi ve Gençlik Caddesi’nin bir kısmı trafiğe kapatıldı. Grup; Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve ’TC’ yazılı çelenk eşliğinde Necatibey Caddesi’nden Anıtkabir’e kadar yürüdü. Anıtkabir girişinde ’TC’ yazılı çelengi içeri almak istemeyen askerle bir grup TGB’li arasında gerginlik yaşandı. Tartışmanın ardından grup, Anıtkabir’e girerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Binlerce kişinin katıldığı mitingte polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Miting olaysız sona erdi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER