Gündem
  • 26.2.2021 14:31

‘Torbalı vahşet’te mütalaa açıklandı!

Son dakika bilgisine göre Ankara’da uzaklaştırma kararı bulunan eşi Mehmet Nevzat Yıldız tarafından boğazı kesilerek öldürüldükten sonra başına poşet geçirilen iki çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız'ın davasında mütalaa açıklandı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Ankara'da uzaklaştırma kararı bulunan eşi Mehmet Nevzat Yıldız tarafından boğazı kesilerek öldürüldükten sonra başına poşet geçirilen iki çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız'ın davasında mütalaa açıklandı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında Nevzat Yıldız hakkında 'Canavarca hisle eşi eziyet çektirerek kasten öldürmek', 'Suç delillerini yok etmek', 'Hırsızlık' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.Ankara'da uzaklaştırma kararı bulunan eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldükten sonra başına poşet geçirilen iki çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız'ın katil zanlısı olan kocası Mehmet Nevzat Yıldız hakkında canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açılmıştı. Komşu L.Ö., Fatma Hülya Yıldız'ın kendisinin yanında telefonla eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini, olay günü kadın çığlığı ve duvara vurma sesleri geldiğini söylemişti. Cani kocanın karısını öldürücü 6 bıçak darbesiyle yaraladıktan sonra ellerini yıkadığı, Yıldız'ın aldığı darbeler sonucunda ölmeme ihtimaline karşı da başına 4 tane torba geçirerek soluksuz kalmasını sağlamak istediği, torbalardan üçünün de düğümlü olduğunun tespit edilmişti.

MÜTALAADA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Nevzat Yıldız hakkında mütalaa açıklandı. Savcı mütalaada, sanık Mehmet Nevzat Yıldız'ın, 'Canavarca hisle eşi eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcı mütalaada ayrıca sanığın, olay öncesi maktule ait ikametgah kapısını açtırıp zorla girdiğini, olayın ardından kan izlerini sildiği, maktule ait cep telefonunu alarak kaçtığını da belirterek 'Suç delillerini yok etmek', 'Hırsızlık' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 18 yıla kadar hapsini talep etti.
Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatı, savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 26.2.2021 14:35

İLGİLİ HABERLER