Ekonomi
  • 30.7.2009 11:10

1 HAFTALIK MİLYONER...

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde bir vatandaş, hesap cüzdanında 2004 yılında yatırdığı paranın 3 milyon lira olarak gözükmesi üzerine kendisini bir hafta boyunca milyoner sandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İş-Kur’un açtığı ücretli kurslara devam eden Fatma Özbek, bir bankanın Kırıkkale’deki merkez şubesine giderek hesap açtırmak istedi. Banka görevlisinin, TC kimlik numarasını bilgisayara girdiği Özbek’e, şubelerinde daha önceden açılmış bir hesabı olduğunu söylemesi ve bilgileri hesap cüzdanına işleyerek kendisine vermesi üzerine Özbek, bankadan ayrıldı.

Evine döndüğünde hesap cüzdanını inceleyen Özbek, hesabında 3 milyon lirayı görünce çok şaşırdı ve aile fertlerine durumu anlattı. Bir anda milyoner olduklarını zanneden aile üyeleri durumu bir hafta boyunca kimseye anlatmadı.

Belirsizlikten rahatsız olan Özbek, daha sonra bankaya giderek durumun açıklanmasını istedi.

Banka görevlileri, 2005 yılında liradan altı sıfır atıldığını anımsatarak bu tarihten önceki hesapların "eski" lira olarak gözüktüğünü söylemelerinin ardından, bir hafta boyunca milyoner olduğunu düşünen Fatma Özbek’e 3 TL’sini isterse çekebileceğini belirttiler.

Aile reisi Mücahit Özbek ise "İçimizde bir şüphe olsa da, etrafımızın ’trilyonluk ailesiniz’ sözleri bayağı kulağa hoş geliyordu" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER