Gündem
  • 30.7.2008 05:40

1 NUMARA ERUYGUR PAŞA MI?..

NTV'nin haberine göre Ergenekon iddianamesinin 902. sayfasında, Doç. Dr. Emin Gürses’in ifadesine yer veriliyor. Gürses’in Bülent Akar adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinin içeriğinde Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un bir numara olduğu iddia ediliyor. Eruygur dışında Veli Küçük’ün örgütün 10 numarası olduğu belirtiliyor. İlginç iddialardan bir diğeri de, örgüt yönetim kadrosunda Abdullah Öcalan isminin yer alması. İddianamede şu ifadelere yer verildi:
“Bülent’in Veli Küçük’ün on numaralı adam olduğundan bahsettiği, bir numaranın Şener Eruygur olduğunu, listede Abdullah Öcalan’ın da bulunduğunu, Mehmet Ağar’ın da listede 3 veya dördüncü şahıs olduğunu...”
Bu arada Ergenekon sanıklarının kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinden 27 Mayıs darbesi gibi bir darbe olması beklentisi içerisinde bulundukları anlaşılıyor. İddianamenin 95'inci sayfasında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü tutuksuz sanık Kemal Alemdaroğlu, tutuklu sanık Ferit İlsever ile yaptığı telefon görüşmesinde muhtemel darbenin "Ulusal bir devrim" olacağını belirtiyor.
Örgüt temel politikası olan darbe zemini oluştururmak için her türlü çağrı ve çalışmayı yaparken, ordunun harekete geçmesini bekledi. Alemdaroğlu, bu işin demokrasiyle olamayacağını ileri sürerek, "Bu olacaksa bir devrimdir. Bu da "ulusal bir devrim" olmalıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK :BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER