Ekonomi
  • 15.7.2009 17:57

1. SINIF LOKANTALARA LÜKS YEMEK ZAMMI

ANKARA - Birinci sınıf lokantalar ile 3 yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalarda uygulanan KDV oranı, yüzde 8'den yüzde 18'e çıkarıldı.
"Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar"da değişiklik getiren Bakanlar Kurulu Kararı, bugün yürürlüğe girdi.
Söz konusu kararnameye göre, gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerler hariç olmak üzere kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler için yüzde 8 KDV uygulanıyordu.
Getirilen yeni düzenlemeyle, "birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip yerler ile 3 yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar", yüzde 8'lik KDV uygulaması kapsamından çıkarıldı.Böylece bu tesislerde uygulanacak KDV oranı yüzde 18'e yükseltilmiş oldu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER