Spor
  • 8.6.2014 16:38

10 bin bisikletli, Boğaz Köprüsü'nden geçti

1. Uluslararası Bisiklet Festivali’nin son gününde yaklaşık 10 bin bisikletli Boğaz Köprüsü’nden geçerek kıtalar arası bir sürüş gerçekleştirdi.

1. Uluslararası Bisiklet Festivali, renkli bir etkinlikle son buldu. Yaklaşık 10 bin bisikletli kıtalararası sürüş için Harbiye’de toplandı. Etkinliğe çocuğu ve köpekleri ile katılan bisiklet sürücüleri dikkat çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte 70 yaş üzerinde katılımcıların olduğu da gözlendi.Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Bisikletliler Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bu ilk kez yapılıyor. Çeşitli ülkelerden misafirlerimiz var. Bugün yaklaşık 10 bin bisikletli geldi. Kıtalararası bir sürüş yapacağız” diye konuştu.Oyuncu Melik Ekener ise köprünün her zaman bisikletlilere açık olması gerektiğini savunarak, “Eğer paranız yoksa bir yakadan bir yakaya geçmek istiyorsanız geçemiyorsunuz. Aslında bunun her gün olması lazım. Köprünün bisikletlilere açılması lazım. Bunları yavaş yavaş aşacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Start verilmesi ile yaklaşık 10 bin bisikletli yaklaşık 18 kilometre boyunca pedal çevirdi. Boğaziçi Köprüsü’nden geçen bisikletliler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik dolayısıyla Boğaziçi Köprüsü’nün bir şeridi bisikletlilere ayrıldı. Bisikletlileri köprüden geçerken “Arabadan in bisiklete bin” şeklinde sloganlar attı. Bisikletlilerin köprü turnikelerden geçişi sırasında ise kaçak geçiş alarmının çaldığı görüldü.
Bisiklet geçişi nedeniyle metrobüs seferlerinde ise kısa süreli aksama yaşandı. Metrobüslerin çalışmamasına rağmen vatandaşların durakta bekledikleri görüldü.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:22

İLGİLİ HABERLER