Yaşam
  • 19.7.2009 16:15

10 TL'YE TATİL

Ekonomik güçlerinin el vermemesi nedeniyle yıldızlı otellere gidemeyenler, Mersin sahillerinde, geceliği 10 TL'den kiralanabilen çadırlarda ekonomik tatil yapıyorlar.

Antalya, Alanya, Çeşme gibi turistik konaklama tesisleri yerli ve yabancı turisti çekebilmek için cazip fırsatlar sunarken, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Beldesi sahilleri, çadır turizmini tercih eden ailelerin yoğun ilgisini çekiyor.

Özellikle Adana, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten beldedeki Kapızlı Kamp alanına gelen vatandaşlar, turistik tesislere göre daha ekonomik olarak düşündükleri çadır turizmine büyük ilgi gösteriyorlar. Düşük gelirli aileler, günlüğü 10 TL'den kiraladıkları çadırları, sahil bandındaki alanlara kurarak, ekonomik tatil yapmanın tadını çıkarıyorlar.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Doğu Akdeniz'in en büyük çadırlı kamp bölgelerinden biri olmaya başlayan Kapızlı kamp alanında kurulan çadır sayısında önceki yıllara göre büyük artış olduğunu söyledi.

Gelen gurbetçi ve yerli kampçılara her türlü kolaylığın sağlandığını ve bu bakımdan Kapızlı kamp alanın büyük ilgi gördüğünü ifade eden Uslu, tatillerini çadırda geçirmek isteyenlerin sayısının çok fazla olması nedeniyle, talepleri karşılamak için kamp alanlarında gerekli tedbirlerin alındığı belirtti.

Otel, motel ve pansiyon fiyatlarıyla kıyaslandığında çadırlı kamp yapmanın çok ucuz olduğunu vurgulayan Uslu, ''Bir kişi otelde kalacak olsa sadece oda fiyatı 50 ile 70 TL arasında değişiyor. Halbuki çadırlı kamp yapmak istese bir ailenin günlüğü 10 TL. Bu yönden bakıldığında çadırlı kamp en ekonomik olanı. Bu da dar gelirli tatilciler için büyük bir fırsat oluşturuyor'' dedi.

Uslu, 10 TL ücretin tatilcilerden sadece elektrik ve su parasını karşılamak amacıyla alındığını kaydetti.

Çadır turizmini tercih eden düşük gelirli tatilciler ise, çeşitli kentlerden gelenlerle güzel dostluklar edinerek, gece eğlenceleri düzenleyip çadırda tatili daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyorlar.

Çadırdaki tatilciler, çadırla tatil yapmanın turistik tesislere göre daha ekonomik olduğunu, yaklaşık 1 ay burada tatil yaptıklarını, elektrik ve su dahil günlük 10 TL ödediklerini, bu fiyatın da kendileri için çok makul olduğunu belirttiler.

Tatilciler ayrıca, belediyenin kendilerine her türlü imkanı sunduğunu, bunun yanında da çeşitli kentlerden gelenlerle tanışarak yeni dostluklar edinme fırsatı bulduklarını kaydettiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER