Yaşam
  • 30.11.2007 17:12

10 YAŞINDA ÜVEY BABASININ TECAVÜZÜNE UĞRAYAN KIZ, İKİNCİ KEZ ANNE OLDU

 ‘15 yaşından küçük kızla rızasıyla cinsel ilişkiye girmek’ suçundan tutuksuz yargılanan Karaçal, “Biz birbirimizi seviyoruz. Yaşının küçük olduğunu bilmiyordum'' derken, H.K. ise, “Annemin isteği üzerine imam nikahıyla evlendik. Şikayetçi değilim'' dedi. Anne Perihan Y. savcılıkta verdiği ifadede kızını mahalledeki dedikodudan çekindiği için evlendirdiğini söyledi.
      H.K.'ya tecavüzden yargılanan üvey babası Erkal K. 3 ay önce, 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
      İkiyüz Evler Mahallesi’nde ailesiyle birlikte oturan H.K. 2003 yılında üvey babası Erkal K.’nin (37) tecavüzüne uğradı. Küçük kız hamile kalınca olay ortaya çıktı. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Erkal K., üç ay önce 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nüfus kayıtlarında 10 yaşında görülen, ancak kemik yaşının 12 olduğu belirlenen H.K. dünyaya gelen oğlunu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Süleyman Yançotaral Çocuk Yurdu’na verdi.
      H.K. geçen yıl annesinin de etkisiyle hamallık yapan 24 yaşındaki Gökhan Karaçal ile gayri resmi olarak evlendirildi. Nüfus kayıtlarında 14 yaşında görülen H.K. bir erkek çocuk daha dünyaya getirirken, gayri resmi eşi Karaçal da mahkemelik oldu. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘15 yaşından küçük kızla rızasıyla cinsel ilişkiye girmek’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Karaçal yaptığı savunmasında, “H.K.’yi seviyorum. Ancak yaşının bu kadar küçük olduğunu bilmiyordum. Kendi rızasıyla ilişkiye girdik. Yaşını doldurunca da evleneceğiz'' dedi. Duruşmaya gelmeyen H.K. ise, savcıya verdiği ilk ifadesinde imam nikahlı eşinden şikayetçi olmadığını söyleyerek, “Annemin isteği üzerine imam nikahıyla evlendik. Gökhan’dan şikayetçi değilim. Kendi isteğimle onunla ilişkiye girdim'' demişti. Duruşma, H.K’nın dinlenmesi için ertelendi.
     
      KÖTÜ YOLA DÜŞMESİN DİYE EVLENDİRMİŞ

      Savcıya ifade veren anne Perihan Y., kızını korumak için evlendirdiğini belirterek, “Kızımın başına gelen talihsiz olaydan sonra yıkıldık. Komşular kızımın dedikodusunu yapmaya başladı. Yaşı küçük olduğu için birileri kandırır kötü yola düşürür diye, kızımı korumak için gayri resmi olarak evlendirdim. Gökhan’dan da şikayetçi değilim'' demişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER