Asayiş
  • 3.7.2009 09:22

10 YIL ÖNCEKİ İMZA

‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ başlıklı belgede imzası olduğu iddia edilen ve “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan 16 saat sonra avukatının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu serbest bırakılan Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tutuklanma gerekçeleri arasında “darbe girişimi” suçlamasının da bulunduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 2 haftadır telefonları dinlenen Çiçek’e, Ergenekon savcıları neden farklı imza kullandığını ve “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesi hakkında sorular sordu.

Albay Dursun Çiçek’e adliyedeki sorgusunda, söz konusu belgenin altında yer alan imzası ile askeri savcılık soruşturmasındaki evraka attığı imza arasındaki farkın nedeni soruldu. Alınan bilgiye göre Çiçek, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesindeki imzanın kendisine ait olduğunu, ancak bu imzayı 10 yıl önce bir başka belgeye attığını söyledi.

Çiçek, bu imzanın dijital yöntemler kullanılarak belgenin altına yapıştırılmış olabileceğini vurguladı. Belgeyi kendisinin hazırlamadığını kaydeden Çiçek, birbirinden farklı imzalar kullandığını ve bu imzaların her birini hatırladığını belirtti. Askeri savcılığın son yaptığı soruşturma evrakına attığı imzayı ise son 3 yıldır kullandığını ifade etti.

‘Çok gizli’ belgeler

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramada, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesinin yanı sıra 60’a yakın “gizli” ve “çok gizli” nitelikli belgenin daha bulunduğu ve bu belgelerin yeşil renkli askeri bir çanta içerisinde saklandığı belirtildi. Savcılığın bu belgelerin gizlilik derecesini Genelkurmay’a sorduğu da öğrenildi.

(HABERTÜRK)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER