Gündem
  • 4.4.2021 12:45

103 amiralin bildirisi CHP basın açıklaması gibi

 103 emekli amiral, FETÖ darbesine 103 gün kala gece yarısı bir bildiri yayınladılar..
Bildirinin başlığı Montrö deniz anlaşması ama ortada Montrö ile alakalı bir durum yok.. Durum olmadığı gibi ne bir hazırlık ne de bir çalışma var.
Kısaca Montrö anlaşması bahane edilmiş bildiri yayınlamak için..
103 Amiralin bildirisinin içeriği her ne kadar Montrö gibi görünsede tamamen iç siyasete dönük ifadeler var. Montrö ile ilgili görüşleri bittikten sonra esas dertlerini sona saklamışlar ve şöyle demişler;
"Diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur."
103 Amirale üzüntü kaynağı olan konu, bir meslektaşlarının cübbesiyle namaz kılması.. Bir Amiralin cübbeli namaz kılması 103 emekli amirali deyim yerindeyse çileden çıkartmış...
DARBE GÖZDAĞI..
Bildiride dedikleri yapılmazsa neler olabileceği şöyle anlatılmış;
- Bu gerekçelerle, TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz.
Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan'ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir.

Başta Kanal İstanbul olmak üzere tamamen iç siyasete yönelik bu bildirinin altına CHP imza atsa kimse bir şey demezdi.
Ancak 103 emekli amiral hem de gece yarısı imza atıp yayınlayınca bu toplu bir kalkışmaya ve örgütlü bir harekete girer ki savcılar da zaten bunun için soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 12:54

İLGİLİ HABERLER