Gündem
  • 4.4.2021 12:57

103 Amiralin skandal bildirisinde saat ve gün detayı

Montro bahaneli 103 Amiralin darbe imalı bildirisinde çok çarpıcı detaylar var. Son derece iyi planlanmış; saatine ve sayısına kadar hesaplanmış bildiride üç unsur dikkat çekti.
Bildiri; FETÖ darbesine 103 gün kala 103 Amiral tarafından imzalandı. Neden 102 veya 104 değil de 103 imza ve darbeye 103 gün kala.
Bu ayrıntı bile bildiri için aylar öncesinden özel olarak çalışıldığını gösteriyor.
İkincisi bildirinin saati.. Bildiri ve imzalar ellerinde hazır olmasına rağmen yayınlamak için gece yarısı bekletildi. Bu da bir darbe iması..
Üçüncü unsur içeriğindeki üçüncü madde.. Konu Montrö olsada öfke cübbeli namaz kılan amirale ve o amiral üzerinden Atatürk Cumhuriyeti yıkılıyor vesvvesesi..
Kanal İstanbul'a itiraz edilen bildiride böylece açık açık siyaset yapılmı. ve CHP'nin görüşleri paylaşılmış..

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 103 amiral eskisinin yayınladığı skandal bildiriye ilişkin çok net bir mesaj daha paylaştı.

Altun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "15 Temmuz'a 103 gün kala 103 hadsizin verdiği mesaj ayaklarımızın altındadır. Bu topraklarda son sözü aziz milletimiz söyler." diyerek milli iradeyi hedef alan amiral eskilerine çok sert tepki gösterdi.

Hamza Dağ bildirinin 'saat' detayına dikkat çekti! 'Türkiye'nin hamleleri demek ki birilerini rahatsız etmiş'

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili bildiri yayımlayan emekli 103 amiralle ilgili art arda tepkiler geldi. Bildiriye siyasetin tepkisi sert oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tepki çeken bildiriyle ilgili resen soruşturma başlattı. CNN Türk ekranında bildiriyle ilgili açıklama yapan gazeteci Avni Özgürel ve stratejist Murat Yılmaz, bildiriye topyekün karşı çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Yayına telefonla bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da ''Bildirinin zamanı ve dönemi itibariyle baktığımızda yaptığımız dış politikadaki hamlelerin birilerini ciddi anlamda rahatsız ettiğini gösteriyor'' dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şunları söyledi:
''Bildirinin yayınlandığı saat ve içerik noktasında eski alışkanlıkların devam ettiğini görüyoruz. Eskiden değişimler söz konusu olduğunda birileri düğmeye basmaya çalıştı. 15 Temmuz'da darbe yapanlara karşı milletimizi gereken cevabı verdi. Emekli amiraller ve söyledikleri ifadelere bakılacak olursa kabul edilebilecek ifadeler olmadığını söyleyebiliriz. Emekli, eski Türkiye özlemi olan kişilerin açıkçası yapmış olduğu bir bildiri.. Burhan Altıntop tarzı bir komedi, insanların gülüp geçtikleri obje haline dönmüştür. CHP'nin tavrı, CHP burada amalarla bunu meşrulaştırma noktasına gitmiştir. İlk etapta tepki vermeden sessiz kalmayı yeğleseler de daha çok meşrulaştırma içinde olduklarını görüyoruz.

Şu anda Montrö anlaşması ile alakalı çalışma olduğunu hiç kimse duymadı. Bu anlaşmaların tamamı ülkemizin menfaatleri doğrultusunda taraf olan ülkelerle oturulup her zaman müzakereler yapılabilir.

YİNE GECE YARISI BİLDİRİSİ

Bildirinin zamanlaması, yine gece yarısı bildirisi... Hem mavi vatanda, hem Azerbaycan'da, Libya'da önemli kazanımlar elde etmiş, emekli olmadan önce muvazzaf askerken mavi vatanla ilgili konum ortaya koymamış kişilerin donanmanın en güçlü olduğu zamanda... Uluslararası boyutu olduğunu da düşünüyorum

Bildiriyi çok da dikkate alıyoruz değil. Muvazzaflar tarafından bildirilere muhatap olmuş bir iktidarız. Zamanı ve dönemi itibari ile baktığımızda yaptığımız dış politikadaki hamlelerin birilerini ciddi anlamda rahatsız ettiğini, eylemlerini devam ettireceklerini gösteriyor.

 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 12:36

İLGİLİ HABERLER