Asayiş
  • 30.6.2007 16:33

112 ACİL SERVİS GÖREVLİLERİNİ HASTANELİK ETTİLER

ÖMER ERTUĞRUL
YOZGAT- Yozgat 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ndeki sağlık memuru ve güvenlik görevlisi, ambulans istenen hasta yakınları tarafından sopalarla dövülerek hastanelik edildi.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 22.00 sıralarında Sorgun ilçesinde eşi hastalanan T.T. (24), tam adres vermeden bir mahalleye ambulans istedi. Aradığı 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nin Yozgat il merkezinde olduğunu bildiren görevli Y.A., tam adres vermesi gerektiği aksi halde ambulansı gönderemeyeceğini söyledi. Daha sonra aynı hasta için tekrar telefon edilip tam adres verilmesi üzerine ambulans gönderildi.

 Ancak T.T., tekrar 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak Y.A.'dan
Komuta Kontrol Merkezi'nin adresini aldı. İl merkezinde bulunan akrabası G.K.'yi (24) de yanına alarak ellerinde sopalarla 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne giden Y.A., güvenlik görevlisi A.K.'yi döverek olay yerinden kaçtı. Burnu kırılan güvenlik görevlisi A.K. ve gözünden yaralanan sağlık memuru Y.A., Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Faik Eroğlu ve Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Murat Çakmak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Yozgat Tabipler Odası Genel Sekreteri Arif Yücel, olayı kınadıklarını belirterek, "Bugün sabah emniyet güçlerimizden 2 kişinin yakalandığını 2 kişinin ise arandığını öğrendik" dedi.


Yücel, bu olayı kınamak için Çarşamba günü bir yürüyüş düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER