Gündem
  • 31.10.2012 19:53

12 Eylül Davası için duruşma salonu hazırlanıyor

ANKARA (AA) -      Hastanelerden ve Adli Tıp Kurumu'ndan alınan sağlık raporlarını da değerlendiren mahkeme, 14 Eylüldeki son duruşmada sanıkların ifadelerinin CMK 196/4 maddesine uygun olarak, sesli ve görüntülü sistemlerle bulundukları yerden alınmasına ve bu konuda Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na müzekkere yazılmasına karar vermişti.
     Davanın gelecek duruşması 20 Kasım saat 09.45'te başlayacak. Yargılamaya, 21 ve 22 Kasım tarihlerinde de devam edilecek.
     Avukatları, bu tarihlerde Kenan Evren'in Ankara GATA'da, Tahsin Şahinkaya'nın ise İstanbul GATA'da olacağını mahkemeye bildirdi. Sanıkların görüntüleri, bulundukları yerden duruşma salonundaki ekranlara nakledilecek.
     Davanın 20 Kasım'daki duruşmasında, sanıklara iddianamenin okunacağı belirtiliyor. Mahkeme salonunda iddianame okunurken, bu işlem sırasında Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Kalemi Müdürü, Kenan Evren'in yanında bulunacak. Tahsin Şahinkaya'nın yanında ise İstanbul'daki nöbetçi ağır ceza mahkemesinin kalem müdürü olacak. Sanıkların savunmalarını yapacakları sırada ise yanlarında birer naip hakim bulundurulacak.
     Görüntüler, mahkeme kalemince daha sonra yazılı tutanağa dönüştürülecek. Tutanağa dönüştürülen kayıtlar, kanunlarda öngörülen şartlara uygun olarak taraflara verilebilecek. Ancak taraflar, ses ve görüntü içeren kayıtları edinemeyecek.
    
     Muhabir: Barış Kılıç / Mehmet Tosun
     Yayıncı: Selçuk Aval

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER