Asayiş
  • 28.9.2008 08:42

12 İLİ KAPSAYAN SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 21 TUTUKLAMA

YUSUF KOYUN
ADANA  - Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Alınan bilgiye göre, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik Konya merkezli olmak üzere, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Karaman, Afyonkarahisar, Mersin, Şanlıurfa, Yozgat, Adana, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 40 kişi önceki gün Adana'ya getirilerek adliyeye çıkartıldı.
2 gün süren sorgulamanın ardından Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı N.A, şirkette danışman olarak çalıştığı belirtilen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konya Şube Başkanı A.A, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M.'nin de aralarında bulunduğu 21 kişinin tutuklanmasına karar verildi.
Gece saat 03.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'nden çıkartılan tutuklular, iki ayrı otobüsle Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi. Mahkemeden çıkacak kararı merak eden bazı şüphelilerin yakınları da Adliye binası önünde toplandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Konya polisi, Okyanus Şirketler Grubu'nun tıbbı malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmalara yönelik baskı, şantaj, sahtecilik, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yaparak çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu iddiasıyla 2008 yılı Nisan ayı içerisinde şirketin binasında ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmıştı. İhale evrakları
ve bilgisayarlara el koyan polis, bilgisayarlar ve evraklardaki incelemelerinin ardından elde edilen deliller doğrultusunda ikinci operasyonu gerçekleştirerek çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER