Yaşam
  • 26.5.2004 00:31

12 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ EDEN 14 SAPIK YAKALANDI

Iğdır`da 12 yaşındaki bir kızın çok sayıda kişinin kendisine tecavüz ettiği ve bir şebeke tarafından kullanıldığıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı`na yaptığı ihbar çirkin bir gerçeği ortaya çıkardı.

 Iğdır`da 12 yaşındaki bir kız, Cumhuriyet Savcılığı`na, abisi dahil çok sayıda kişinin kendisine tecavüz ettiğini ve bir şebekeyle çok sayıda hırsızlık olayına karıştığını ihbar etti.
   
A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, F.S (12), teyzesi Z.K`nın kendisini para karşılığı fuhuşa zorladığını, zaman zaman bazılarıyla
kendi isteği ile birlikte olduğunu söyledi.
   
İhbar üzerine harekete geçen polis, olayla ilgili olarak kızın teyzesi Z.K`nın da aralarında bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı.
Bu şahıslardan 14`ü, Iğdır`da çıkarıldıkları Asliye Ceza Mahkemesi`nce küçük yaşta kıza tecavüz suçundan tutuklandı. Kızın babası Fahrettin S, mahkemede, kızının akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. 
   
Cumhuriyet Savcısı Tayyar Öğmen, kızın ifadesi, olay ve olayla ilgili yerleri hatırlamasına bakıldığında akli dengesinde sorun olmadığının görüleceğini belirtirken, nihai kararı sağlık heyetinin vereceğini kaydetti. Bu arada, olayla ilgili olarak 13 kişinin daha arandığı, tecavüze maruz kalan F.S`nin ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne teslim edileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER