Asayiş
  • 30.6.2018 10:57

12 yıl önce kaybolan Filiz'in cesedi de katili de bulundu

Filiz enişte kurbanı çıktı

Kayseri’de fail meçhul cinayetleri çözmek için kurulan özel ekip 12 yıl önce kaybolan Filiz Karadavut’u eniştesinin öldürüp mağaraya gömdüğünü ortaya çıkardı. Enişte tutuklandı.

Kayseri'de yaşayan 16 yaşındaki Filiz Karadavut, 2006'da evinden ayrıldı. Bir daha da geri dönmedi. Kızlarına ulaşamayan anne ve babası emniyete giderek kayıp ihbarında bulundu. Genç kızla ilgili herhangi bir ipucu bulunamadı.

Faili meçhul cinayetleri çözmek için kurulan özel ekip, Filiz dosyasını yeniden açtı. Soruşturmayı derinleştiren ekip, genç kızın son olarak Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Kalaba beldesinde bulunan amcasının oğlunun evine gittiğini ve buradan da eniştesi Ufuk Ç. tarafından alındığını belirledi.

Bunun üzerine gözaltına alınan Ufuk Ç., sorgusunda baldızı Filiz Karadavut'u öldürdüğünü itiraf etti. Genç kızı iple boğduktan sonra Yuvalı mevkisine götürüp önce açık araziye bıraktığını anlatan zanlı, daha sonra buradan alıp bir mağaraya gömdüğünü söyledi. Hala genç kızın ablasıyla evli olan Ufuk Ç.'nin baldızını cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürdüğü değerlendiriliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2018 11:02

İLGİLİ HABERLER