Sağlık
  • 18.1.2015 11:13

124'lük Elif nine sağlığını bakın neye borçlu

124 yaşındaki Elif Gürsoy, sağlıklı yaşamın sırrının ‘ot’ ile beslenme olduğunu, kendisinin yaşamı boyunca sürekli ot (bitki), süt, yoğurt, tereyağı ve bal ile beslendiğini vurguluyor. Zihin ve beden sağlığı yerinde olan Elif Gürsoy’un sadece gözlerinde görme problemi yaşıyor.

30’lu yaşlarında Hac’a gideceği zaman kimlik çıkartan Elif Gürsoy’un kimliğinde ki doğum tarihi 00.00.1337 yazıyor. Yakınları ve akrabaları yaşının 124 olduğunu belirtirken, Elif Gürsoy, yaşının 130 olduğunu ifade ediyor. 

Osmanlı dönemi ve Atatürk dönemlerini çok iyi hatırlayan Elif Gürsoy, Türkiye’nin kıtlık dönemlerini anlatırken gözleri doluyor. 

Eşinin 55 yıl önce vefat ettiğini, kendisinin en büyük çocuğunun 80 yaşında öldüğünü anlatan Gürsoy, torunlarının sayısını bilmediğin söyledi. 

Sağlığının sırrı ile ilgili Gürsoy, “Ben ne bulduysam yedim. Biz ot yiyerek büyüdük. Süt, yoğurt, tereyağı ve bal yedim. Her bir şeyi yiyorum, her bir şeyi içiyorum. Dişlerim yok ama yinede yiyorum. Allaha çok şükür sağlığım yerinde. Sadece gözlerim iyi görmüyor. Şimdi bütün yiyeceklerde hormon var. Bizim zamanımızda biz eker, biz yerdik. Şimdi öyle mi?” dedi. 

BAKAN YARDIMCISI YAŞLI NİNEYİ ZİYARET ETTİ 
124 Yaşındaki Elif Gürsoy’u Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Beyazay Derneği Başkanı Ayla Pektaş evinde ziyaret etti. Gelen misafirleri kapıda karşılayan Elif Gürsoy, Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ve Vali Mahmut Demirtaş ile sohbet etti. Karşılıklı sıcak diyalogların yaşandığı ziyarette, Elif Gürsoy’un samimi ve içten konuşması Çiğdem Erdoğan Atabek’i kahkahalara boğdu. 

Bakan Yardımcısına 130 yaşında olduğunu söyleyen Elif Gürsoy, torunu Hamza’ya iş istedi. ‘Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’e, Elif Gürsoy, “Ben ona sürekli dua ediyorum” cevabını verdi. 

Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek konuşmasında, “Ninemizi ziyaretimizden dolayı çok memnunuz. Bu kadar tatlı ninemizi ziyaret etmek, elini öpmek, duasını almak bizler içinde büyük bir mutluluk. Ninemizin sağlığı gayet yerinde; zihinsel sağlığı da gayet yerinde hamd olsun” dedi. 

Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Elif Gürsoy’u ziyareti sırasında, görme engelli olan yüzde sporunda 3 ayrı dalda birinciliği bulunan Onur Geçer ile İşitme Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonasında 2. olan takımın sporcusu Mehmet Başaran’a çiçek takdim etti. 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER