Asayiş
  • 24.6.2014 14:19

13 yaşındaki oğluna araç kullandırdı sonra...

RİZE Adnan Menderes Bulvarı’nda çocuk yaşta sürücünün otomobil kullandığını fark eden trafik ekipleri, aracı durdurup 13 yaşında R.P.'nin yanında oturan babası Mustafa P.'ye, 'Aracını ehliyetsiz kişilere kullandırma' suçundan 1407 lira trafik cezası kesti. Oğlunun süper araba kullandığını belirten baba Mustafa P. ise, “10 dakika sonra arabayı yine çocuğa vereceğim. Ceza önemli değil. Sağlık olsun” diyerek şaşkınlık yarattı.

Trafiğin en yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı’nda 34 TG 9897 plakalı otomobili küçük yaşta çocuğun kullandığını fark eden trafik polisleri, takibe aldıkları aracı anonsla uyararak kenara çektirdi. Otomobili 13 yaşındaki R.P.'nin kullandığı, babası Mustafa P.'nin de çocuğun yanında oturduğunu gören polis cezai işlem için hazırlandı.

Bu sırada Mustafa P., "Bu işin bir imkanı yok mu?” diye sordu, polisten de, “Böyle bir olayın ne imkanı olabilir?” yanıtını aldı. Tutanak tutan polislerin yanında konuşan Mustafa P., “Oğlum 3 yıldır süper araba kullanıyor. Hata benden daha iyi kullanıyor. Samsun’dan Giresun’a kadar arabayı o sürdü” dedi. Mustafa P.’ ye, 'Aracı ehliyetsiz kişilere kullandırma' suçundan 1407 lira trafik cezası kesildi.

POLİS 'BİR DAHA ÇOCUĞA ARAÇ VERME' DİYE UYARDI AMA

Polis ekiplerinin, “Bir daha çocuğa araba verme” diye uyardığı Mustafa P. otomobilin direksiyonuna geçtikten sonra "Tekrar çocuğa araba verecek misiniz?" sorusunu, “10 dakika sonra arabayı yine çocuğa vereceğim. Ceza önemli değil. Sağlık olsun” diyerek yanıtladı.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) -

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:56

İLGİLİ HABERLER