Asayiş
  • 30.3.2009 18:37

13 YAŞINDAKİ YEĞENİNE TECAVÜZ SUÇUNDAN TUTUKLANDI

KONYA'nın Ilgın İlçesi'nde, 13 yaşındaki öz yeğenine tecavüz etmeye kalkışmakla suçlanan evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki Osman Bayar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Cinayet suçundan tutuklu olduğu cezaevinden 1999 yılında tahliye olan Osman Bayar, 21 Mart Cumartesi günü öğle saatlerinde iddiaya göre, eşi ve çocuklarının Konya'da olduğu sırada, 45 yaşındaki kardeşi Okan Bayar ve Okan Bayar'ın 13 yaşındaki kızı A.B. ile temizlik yapmak amacı ile birlikte kendi evine gitti. Temizliğin ardından Osman Bayar, kardeşi ile alkol aldı. Bayar, bir süre sonra ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi yeğeni A.B. ile birlikte 3 tekerlekli bisikletle alışveriş yapmak için markete gitti. Tuğla fabrikalarının bulunduğu ıssız alana geldiklerin de Bayar, yeğenine cinsel ilişki teklifinde bulundu. Yeğenin teklife tepki göstermesi üzerine, tecavüz etmeye kalkıştı. Amcasını itekleyerek, kaçmayı başaran A.B., yakınlarındaki akaryakıt istasyonuna sığındı. Akaryakıt istasyonunda çalışanlar durumu polise bildirdi. A.B.'nin polise verdiği ilk ifadesinde amcası Osman Bayar'ın tecavüz etmeye kalkıştığını ama kaçtığını, kaçarken de amcasının peşinden geldiğini söylediği öğrenildi. Olay yerinden hızla uzaklaşan Osman Bayar, polisin yaptığı çalışma sonunda 22 Mart Pazar günü saat 06.00 sıralarında yakalandı. Yakalandığında 0.25 promil alkollü olduğu tesbit edilen Osman Bayar’ın, polise verdiği ilk ifadesinde, “Hayatımın çoğunluğu cezaevinde geçti. Olay günü 17-18 şişe bira içmiştim. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Suçu kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Osman Bayar, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece Türk Ceza Kanunu'nun 102/1, 103/3-c ve 109/5 maddesi gereğince tutuklanarak Ilgın Cezaevi'ne konuldu.

Türk Ceza Kanunu’nun 102/1 maddesi: Cinsel davranışlarla, bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
103/3-c maddesi: Üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı, işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilen cezalar yarı oranında artırılır.
109/5 maddesi: Suçun cinsel amaçla işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER