Asayiş
  • 14.7.2009 19:40

14 SENE SONRA ANNE OLDU, BEBEĞİNİ GÖREMEDEN ÖLDÜ

SAMSUN’un Bafra İlçesi’nde 14 yıl önce evlenen Tenzile- Arif Alkan çifti, çocukları olmayınca tüp bebek yöntemiyle anne olmaya karar verdi. Geçen Şubat ayında doğum yapmak için sezaryene alınan genç anne sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak bu arada beyninde ödem oluşan ve komaya giren genç anne, kızını kucağına alamadan yoğun bakım ünitesinde 5 aydır verdiği yaşam mücadelesini yitirdi.

Bafra İlçesi’nde oturan ve ticaretle uğraşan 37 yaşındaki Arif Alkan ile 35 yaşındaki Tenzile Alkan 14 yıl önce evlendi. Mutlu evliliklerinde çocuk sahibi olamayan genç çift tüp bebek yöntemini denemek istedi. Bunun için İstanbul Amerikan Hastanesi’ne giden genç kadın, yapılan tedaviden sonra hamile kaldı. Rahat geçen hamileliğinin ardından geçen 13 Şubat günü doğum yapmak üzere Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tenzile Alkan’a, sezaryenle doğum yaptırıldı. Bu sırada genç kadının kalbi durdu. Yapılan müdahaleyle tekrar hayata döndürülen Alkan’ın beyninde ödem oluştuğu ortaya çıktı. Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren Tenzile Alkan, hemen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. ‘Zeynep Naz’ adını verdikleri bebeğini göremeden ve kucağına alamadan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Tenzile Alkan, 5 ay süren yaşam mücadelesini önceki gün yitirdi

‘KIZIMIZ HATIRA KALDI’
Genç kadının ölüm haberi üzerine yıkılan Arif Alkan, eşinin cenazesini hastaneden alarak ilçedeki evlerine götürdü. Tenziye Alkan'ın cenazesi, burada yapılan törenin ardından Asri Mezarlık'ta yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Arif Alkan, evlendikten sonra çocuk sahibi olmak için her yolu denediklerini belirterek, “En sonunda istediğimiz çocuğumuza kavuştuk. Ancak bedeli ağır oldu. Eşimi, hayat arkadaşımı kaybettim. Onu kucağına bile alamadı. Kızımız ondan bana hatıra kaldı” diyerek gözyaşı döktü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER