Dünya
  • 9.4.2017 09:10

140 kişiyi öldürüp elektrik direklerine astılar

Terör örgütü IŞİD Musul'da yine katliam yaptı. Örgütten kaçmaya çalışan 140 sivili elektrik direklerine astılar.

Rudaw'ın haberine göre terör örgütü IŞİD Musul'da kendi kontrolündeki bölgelerden kaçmaya çalışan 140 sivili öldürdü.

 IŞİD'in, geçen Pazartesi ve Salı günleri  Musul’un batı yakasından Irak güvenlik güçlerinin bulunduğu yerlere kaçmaya çalışan 140 sivili öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, öldürülen sivillerin cesetlerinin bir kısmının  Musul’un batı yakasında yer alan İslah Zirai ve Tenek bölgelerindeki elektrik direklerine asılı halde, diğer bir kısmının ise çatışma hattı yakınlarında bulunduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Musul'un batı yakasındaki eski yerleşim merkezinde yaklaşık 600 bin sivil mahsur kalmış durumda.

Bu siviller, IŞİD'in öldürme tehdidinden dolayı evlerini terkedip güvenli bölgelere geçemiyor.

Irak Ordusu’na bağlı güvenlik güçleri, 24 Ocak'ta uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle kentin doğu yakasında kontrolü sağlamıştı.

CESETLERİ DİREKLERE ASTILAR

Musul Belediye Başkanı: Batı mahallelerinin yüzde 70’i yıkıldı

Sivillerin pazartesi ve salı günleri Musul'un batı yakasından Irak güvenlik güçlerinin bulunduğu yerlere kaçmaya çalıştığı belirtildi. Öldürülen sivillerin cesetlerinin bir kısmının Musul'un batı yakasında yer alan İslah Zirai ve Tenek bölgelerindeki elektrik direklerine asılı halde, diğer bir kısmının ise çatışma hattı yakınlarında bulunduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 9.4.2017 09:45

İLGİLİ HABERLER