Asayiş
  • 2.9.2012 10:30

15 günde 10 orman yangını çıkaran hainler benzinle yakalandı

Gece gündüz nöbet tutan köylülerin işbirliğiyle yakalanan ağaç düşmanlarının kullandıkları araçta dolu benzin bidonu ve bot da ele geçirildi.

Datça İlçesi’ne bağlı Emecik Köyü yakınlarında 15 gün içinde 10 orman yangını çıktı. Yangınların aynı saatlerde birbirine yakın bölgelerde çıkması, sabotaj ihtimalini gündeme getirirken, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle, jandarma ve köylüler, bölgede görülen iki şüphelinin peşine düştü. Gece gündüz nöbet tutan köylüler önceki gün bir hafif ticari aracı tespit ederek ilgililere haber verdi. İhbarı değerlendiren ekipler aracı durdurdu.

Marmaris otobüsüyle kaçacaklardı

Orman ekiplerine, kendilerini balıkçı olarak tanıtan iki şüpheliden kimlik istenmesin üzerine şüpheliler araçla hızla bölgeden uzaklaştı. Görevliler,  kaçış yolundaki özel güvenlik görevlilerini önlem almaları için uyardı. Yola barikat kuran özel güvenliği aşan şüphelileri yakalamak için benzin bidonu ve zodyak botun bulunduğu aracı kovalamaya Emecik Köylüleri de katıldı. Köyün gençleri yolun giriş ve çıkışını tuttu. Sıkıştırıldıklarını anlayınca yaya olarak kaçan şüphelilerin Datça-Marmaris otobüsüne bindiğini öğrenen jandarma, hemen harekete geçti. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü. Jandarmanın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER