Gündem
  • 30.6.2017 22:55

15 Temmuz gecesi camilerden sela okunacak

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz’un yıl dönümünde “AK Parti olarak 00:13’te” meydanlarda olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kampı için Ağustos-Eylül tarihlerini verdi. İçtüzük konusundaki soruya yanıt veren Ünal, “11 Temmuz’da Anayasa Komisyonu’nda içtüzük görüşülmeye başlanacak.” dedi.

15 TEMMUZ’UN YIL DÖNÜMÜNDE 00:13’TE TÖREN

15 Temmuz’ın yıl dönümü törenlerine değinen Ünal, “AK Parti olarak 00:13’te selaların okunması gibi, diğer vatandaşlarımız gibi 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ünal’ın açıklamasından satır başları:

Cumhurbaşkanımızın Trump ile görüşmesi sona erdi, birazdan Putin’le Cumhurbaşkanımız bir görüşme gerçekleştirecek. Özellikle bildiğiniz gibi, iş siyasi gelişmelerin değerlendirilmesi çerçevsinde şu anda devam eden CHP’nin yürüyüşü ve buna ilişkin hususlar da bu çerçevede ele alındı.

Orada yaşayan vatandaşlarımızın toplantısına Cumhurbaşkanımızın katılmasına da Almanya izin vermemişti. Terör örgütü elebaşısı Murat Karayılan’ın canlı yayınla bağlanmasına izin vermişti. Yürütülebilir bir diplomasi düzeyinde devam ettirmek istiyoruz ama, hem 15 Temmuz’dan sonra Almanya’nın FETÖ’cülere dönük tutumu, hem de Cumhurbaşkanımıza dönük bu tutumu kabul edilebilir değil.

İÇTÜZÜK KONUSU

İçtüzük konusuna gelince, MHP’ye bir paket sunuldu. 11 Temmuz’da Anayasa Komisyonu’nda içtüzük görüşülmeye başlanacak.

15 TEMMUZ’UN YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI

15 Temmuz anma törenleri yaklaşıyor. Türkiye travma yaşadıktan sonra bu travmayı üzerinden atmaya, normalleşmeye çalışıyor. 15 Temmuz yaklaşırken CHP’nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor.

Biz de o gece AK Parti olarak 00:13’te salaların okunması gibi, diğer vatandaşlarımız gibi 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2017 23:12

İLGİLİ HABERLER