Gündem
  • 22.1.2020 11:54

15 yaşından küçük evlilik mağdurları sayısı 16 bine çıktı

KAYNAK : YENİ AKİT

Genç evlilik mağdurlarının dramı yürek parçalıyor!

Kendi rızalarıyla resmi nikahları da kıyılarak evlenen ve sayıları 16 bine ulaşan genç evlilik mağdurlarının yaşadıkları dram, yürekleri parçalıyor.

Mağdurlardan Merve Tıraş, Akit’e yaptığı açıklamada, “Resmi nikâh kıymamızın üstünden 7 sene geçtikten sonra eşime 10 sene 10 ay hapis cezası verildi. 6 ay önce hapse giren eşim şimdi Nevşehir E-Tipi Cezaevi’nde. Eşime destek olacak benden başka kimse yok. Ben kadın başıma hem çocuğuma, hem cezaevindeki kocama bakıyorum” diyor.

Ailelerinin rızasını alarak, genç yaşta evlendikleri için haklarında kamu davası açılması sonucunda binlerce kişi “tecavüzcü”, “tacizci”, “çocuk istismarcısı” sıfatıyla cezaevinde yatıyor. Edirne’den Kars’a, Kırklareli’nden Van’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya, Sinop’tan Hatay’a olmak üzere resmi nikahlı eşleri cezaevinde olan genç evlilik mağduru kadınlar, bir an önce çözüm bekliyor.

“Kamu dâvâları yüzünden eşim cezaevinde”

2011 yılında kendi isteği doğrultusunda kaçarak eşi ile yuva kurduğunu belirten Merve Tıraş, “O zaman 15 yaşıma bir hafta vardı. Herhangi bir şikayet söz konusu değildi. Sadece annem benim eve gelmediğim için karakola gidip kayıp olduğumu söylemiş. Daha sonra benim eşimin yanında olduğumu öğrenince annem de karakola gidip tamam kızımın nerede olduğunu biliyorum demiş. Ama olay kamu davasına döndüğünden dolayı bu durumdan bir türlü kurtulamadık. Ayrıca yaşım dolduktan sonra annem ve babamın rızası ile resmi nikah da kıydık. Resmi nikahın üstünden 7 sene geçtikten sonra eşime 10 sene 10 ay hapis cezası verildi. Nevşehir E-Tipi cezaevinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Hem çocuğuma hem kocama bakıyorum!”

Eşinin  6 ay önce hapse girdiğini söyleyen genç evlilik mağduru Merve Tıraş, “En acısı da eşimin çocuk istismarından dolayı yargılanması diye geçiyor. Yargılandı ve bitti. Şu anda 4 yaşında bir tane kız evladımız var. Eşim hapiste ben de çocuğum ile kiralık bir evde kalıyorum. Ben bir kadın başıma hem çocuğuma, hem cezaevindeki kocama bakıyorum. Eşime destek olacak benden başka kimse yok. Devletin bize verdiği destek 650 TL, ben bir okulda yardım işlerinde çalışıyorum oradan da 350 TL alıyorum. Bu para ile ailemi geçindirmeye çalışıyorum” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 12:03

İLGİLİ HABERLER