| |||
Polis, komşuların yardımıyla Madhavi Das adlı kadının, çıplak bir halde kilitlendiği odadan kurtarıldığını kaydetti. Polis yetkilisi Siddni Nath Gupta, kadının, yıllarca yalnız bir odaya hapsedilmesinin akıl sağlığını bozması nedeniyle bir akıl hastanesine yatırıldığını belirtti. Kadının, aralarında kocasının da bulunduğu 3 akrabasının tutuklandığı kaydedildi. Ülkede, evlilik sırasında kocasına veya ailesine yeterince hediye ve para vermeyen kadınlar akrabaları tarafından şiddet görüyor, hatta öldürülüyor. |
15 YIL ODA HAPSİ YAŞAYAN KADIN 40 YAŞINDA KURTARILDI

Hızlı Özet
“Hindistan'da polis, yeterince çeyiz parası ödemediği için 15 yıl boyunca akrabaları tarafından bir odaya hapsedilen 40 yaşındaki kadını kurtardı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu
İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi, Kuveyt'in İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi uzun süredir reddetmesine rağmen, muhtemelen Kuveyt olmak üzere başka bir Körfez ülkesinin önümüzdeki altı ay içinde İbrahim Anlaşmaları'na katılabileceğini öne sürdü.

Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı
Suudi Arabistan’a yönelik İHA saldırılarının ardından Pakistan’dan dikkat çeken bir güvenlik açıklaması geldi. Pakistan Savunma Bakanı Havace Asif, Türkiye’nin de imza attığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı hatırlatarak Kutsal Topraklar’ın korunmasına vurgu yaptı.

170 kişiyi zehirleyen bitkisel içecek faciasında bilanço ağırlaşıyor
Nijerya'nın güneybatısındaki Ondo eyaletinde "bitkisel içecek" tüketmelerinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Putin'i sarsan ölüm! Dron saldırısında hayatını kaybetti
Rusya'nın Güney Askeri Kuvvetlerine bağlı 4. Motorize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Anton Grunis'in Ukrayna'daki çatışmalarda öldüğü bildirildi. Rusya, komutanın öldüğünü doğrularken, Ukrayna da söz konusu ölümü duyurdu. Temmuz ayında Putin'le görüşen Grunis'e, ölümünden kısa süre önce "Rusya Kahramanı" unvanı verilmişti.