Gündem
  • 22.10.2008 14:53

15 YIL ÖNCEKİ PERPA BASKININDA ÖLENLERDEN HAKAN KASA'NIN AİLESİ AYHAN ÇARKIN'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

ÖMER FARUK AYDEMİR
İSTANBUL - Perpa'ya 1993 yılında gerçekleştirilen baskında ölen 5 kişiden biri olan Hakan Kasa'nın ailesi, "Terörle mücadele adına bin kişiyi öldürmüş olabilirim" diyen eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'a ateş püskürdü. 15 yıl önce kaybettiği oğlunun siyasi ve terör olaylarıyla hiçbir alakası bulunmadığını belirten Hamdi Kasa, Ayhan Çarkın'a tepki göstererek, "Onun iki ayağını da kırıp bu acıyı yaşatmak lazım" dedi.
15 yıl önce kaybettikleri oğullarının ardından gözyaşı döken Kasa Ailesi, "Terörle mücadele adına bin kişiyi öldürmüş olabilirim" diyen eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'a tepki gösterdi. Duydukları evlat özlemin yıllar geçtikçe daha da arttığını ifade eden aile, oğullarının ismini oturdukları binada yaşatmaya çalışıyor.
Hamdi Kasa, oğlunun siyasi olaylardan uzak biri olduğunu belirterek, "Benim oğlum çok temiz bir insandı. Böyle işlerle hiç alakası yoktu. O gün de iş bakmak için o taraflara gitmişti. Çalışıyordum ve televizyonda duydum. Olayı görünce çok üzülmüştüm fakat oğlumun da orada olduğunu bilmiyordum. Eve geldim. O gece eve gelmeyince merak ettik fakat ancak ertesi gün olaydan haberimiz oldu. Bu tür işlerle hiç alakası yoktu. Eğer olsaydı, derdim ki 'bu işlerden uzak dur dedim ama dinletemedim'" dedi. Ayhan
Çarkın'ın açıklamalarına tepki gösteren acılı baba, "Okuyunca çok üzüldüm. Onun iki ayağını da kırıp bu acıyı ona yaşatmak lazım. Bir ömür boyu bu acıyla yaşaması lazım. Nasıl böyle konuştuğunu anlayabilmiş değilim. Oradaki insanlar yasadışı bir şey yapmış olsa bile öldürmek gerekmez" diye konuştu.
Dev-Sol üyesi olduğu iddiasıyla öldürülen oğlunun, vatanını çok sevdiğini de belirten Hamdi Kasa, "Ağabeyi o sırada askerdeydi. O da askere gitmek istiyordu. Ağabeyine özeniyordu. Askere bir an önce gidebilmek için yaşını büyütmek istedi. Vatanını seven biriydi" ifadelerini kullandı.
Oğlunun fotoğraflarına bakarak duygusal anlar yaşayan Fatma Kasa da, "Oğlum çok iyi bir insandı. Olayı televizyondan öğrendim ve çocukları öldürüyorlar diye üzüldüm. Oğlumun da orada olduğunu bilmiyordum. Ertesi gün öğrendim ve yıkıldım. Ben zaten hastayım. Bu tür şeyleri okumamaya çalışıyorum. Görünce çok üzüldüm" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER