Asayiş
  • 3.7.2009 12:54

16 YAŞINDA SIR OLDU...

Bursa’da, 1.5 ay önce ortadan kaybolan ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki genç kızı arama çalışmaları sürüyor.
Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi’ndeki bir iş yerinde çalışan Yeşim Berk, ailesine mektup bırakarak, 1.5 ay önce kayıplara karıştı.
Kızlarının evden kaçmasının ardından perişan olan baba Hasan ve Gülümser Berk çifti olaydan sonra hemen hemen her gün polis merkezine giderek, sevindirici bir haber almanın umuduyla yaşıyor.
Hasan Berk, kızı Yeşim’in bazı kişiler tarafından kandırıldığını öne sürerek, bu kişilerin kızını "Kötü yola düşürmüş olabileceklerini" söyledi.
Bir temizlik firmasında asgari ücretle çalıştığını ifade eden Berk, şunları kaydetti:
"Maddi açıdan çok zor durumdayız. Kızım da ailesine destek olmak amacıyla çalışıyordu. Ama zannediyorum etrafındaki kötü niyetli kişiler onu
kandırdı. Bunun üzerine 2 ay önce evden kaçtı. Fakat bundan bir süre sonra psikolojisi kötü ve alkollü bir şekilde Çekirge Polis Merkezine gelmiş. Biz de onu alıp eve getirdik. Ama durumu hiç iyi gözükmüyordu."
Hasan Berk, eve dönmesinin ardından kızının cep telefonuna sürekli mesajlar geldiğini dile getirerek, "Zannediyorum birileri kendisini tehdit
ediyordu. Zaten birkaç gün sonra bir mektup bırakıp gitmiş. O günden beri aramadığım yer kalmadı ama bir netice alamadım. Polise ve savcılığa bildirdim. Kalp hastasıyım, çok üzülüyorum ve kızımı geri istiyorum" diye konuştu. Anne Gülümser Berk ise 1.5 ay önce ortadan kaybolan kızını çok özlediğini ve yolunu gözlediğini ifade etti.
Kızının hayatından endişe ettiğini belirten Gülümser Berk, "Onu çok özledim. Gelebileceği umuduyla her gün balkona çıkıp, yolunu gözlüyorum. Hangi şartlarda olursa olsun kızımı geri istiyorum. Bir kere sesini duysam, dünyalar benim olacak. Perişan durumdayız" dedi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri ise ailenin kayıp başvurusunda bulunmasının ardından başlatılan çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER