Dünya
  • 16.1.2015 00:23

16 yaşındaki kız öğretmenini baştan çıkardı

İngiltere’de çalıştığı okuldaki malzeme dolabında 16 yaşındaki bir öğrencisi ile cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen din bilgisi öğretmeni Stuart Kerner, davaya bakan yargıç “Öğrencinin öğretmeni baştan çıkardığına” kanaat getirince hapis cezası almaktan kurtuldu.

Kadın ve çocuk hakları örgütlerinin kararı şiddetle eleştirmesinin ardından bir açıklama yayınlayan savcılık ofisi, Kerner’in davasını yeniden incelediklerini ve kararı temyize götürebileceklerini söyledi.

Konu ile ilgili Londra Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada 44 yaşındaki Stuart Kerner’in ismi basına açıklanmayan 16 yaşındaki  öğrenci ile bir kez okulun malzeme dolabında bir kez de evinde cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi.

Ancak tanıklar Kerner ile ilişkiye girene dek bakire olduğu belirtilen öğrencinin “Din bilgisi öğretmenini saplantı haline getirdiğini, onu sürekli takip ettiğini ve ilişkiye zorladığını” söyledi.

Savunma avukatları Kerner’in genç kıza uzun süre karşı koyduğunu ancak karısı düşük yapınca duygusal bir boşluğa düşüp öğrencisi ile birlikte olduğunu da iddia etti.

Mahkemede genç kızın “sürekli her konuda yalan söylediği ve çevresindeki herkesi manipüle etmeye çalıştığı” da iddia edildi.

Savunma avukatları genç kızın geçmişte ailesinin ona verdiği harçlığın miktarı konusunda yalan söyleyerek okuldan bedava yemek aldığını ve bir kez de ciddi bir trafik kazası geçirdiğini söyleyerek okula bandajlar içinde geldiğini ancak daha sonra bu hikayenin de yalan olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

Kerner ise genç kızla asla ilişkiye girmediğini ve mahkemede sunulan tüm iddiaların “Genç kızın fantazilerinden ibaret olduğunu” söyledi.

Din bilgisi öğretmeni genç kızın onu “kötü bir koku gibi sürekli takip ettiğini” ve onunla Gri’nin 50 Tonu isimli erotik romandakine benzer bir ilişki yaşamayı hayal ettiğini söyledi.

Jüri oy çokluğu ile Kerner’i sorumlu olduğu bir çocukla iki kez cinsel ilişkiye girmekten suçlu buldu ancak din bilgisi öğretmeninin olayda mağdur olduğuna kanaat getiren yargıç Joanna Greenberg Kerner’e verdiği hapis cezasını erteledi.

Yargıç Greenberg sanığa “Bu olayda senin öğrencini baştan çıkartmaya çalıştığına dair hiç bir kanıt yok. Aksine öğrencinin seni baştan çıkarttığı görülüyor” dedi.

Mahkemeye karısı ile birlikte gelen Kerner’in hayatı boyunca öğretmenlik yapamayacağı ve seks suçluları listesine kaydolmak zorunda kalacağı açıklandı.

Savcılık davanın temyiz taşınma olasılığı ile ilgili kararın 11 Şubat’ta alınacağını açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER