Gündem
  • 19.1.2014 16:35

'17 Aralık komplosunun perde arkası'

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu, 17 Aralık’ta yapılan operasyonu değerlendirdi.

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu, 17 Aralık’ta yapılan operasyonu değerlendirerek, “Bu komplonun en büyük sebepleri ise, İran’a uygulanan ambargonun kaldırılması, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile yapılan stratejik işbirliği, petrol ve gaz anlaşmaları, çözüm süreci ve Başbakan ile Mesud Barzani’nin Diyarbakır buluşmasıdır. Asıl hedef bunlardır” dedi.

AK Parti Bağlar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, ilçe binasında AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İl Başkanı Aydın Altaç, İlçe Başkanı Erdal Erdal ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal, yönetime geldikleri son iki yılda üye sayılarını iki katına çıkardıklarını söyledi. İl teşkilatı olarak, seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Erdal, “Bağlar ilçe teşkilatı olarak, hiçbir zaman seçimlere az kaldı demedik. Her zaman için yarın seçim varmış gibi teşkilatımız sahada olmaya özen gösterdi. İlçe başkanlık görevine geldikten sonra, üye sayımızı iki katına çıkardık. Tabi bu yeterli değildir. Çalışmalarımıza seçim sürecince daha çok yoğunlaşarak, üye sayımızı artıracağız” dedi.

“BU DÖNEM SON DERECE GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ BİR DÖNEMDİR”

Daha sonra söz alan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise partide iç çekişmelerin yaşanmaması gerektiğini ifade ederek, şu an çok güçlü oldukları bir dönemi yaşadıklarını söyledi. Altaç, “Bizim için en büyük tehlikelerden birisi, olabilecek iç çekişme ve tartışmalardan, küskünlüklerden yaşayacağımız rahatsızlıklardır. Biz bunu yaşamak istemiyoruz. Bu dönem son derece güçlü olduğumuz bir dönemdir. Bütün kadrolarla sahaya hakim olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Diyarbakırlıların, gerek Başbakanımıza, gerek adaylarımıza gösterdikleri teveccühü şimdiden hissediyoruz. Bundan dolayı iç çekişmelerimizi bir araya bırakıp, seçim sürecinde bir oyu nasıl artırabiliriz derdini, tasasını taşıyıp çalışmalarımızı yapmak zorundayız. 30 Mart 2014 günü yapılacak olan seçimlerde biz muzafferle seçim sürecini atlatacağız” diye konuştu.

“17 ARALIK DARBESİ, ÇÖZÜM SÜRECİNE VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBEDİR”

Altaç’tan sonra söz alana AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, konuşmasında 17 Aralık’ta yapılan operasyon ve çözüm sürecine değindi. 17 Aralık’ta yapılan operasyonu çözüm sürecine vurulmuş bir darbe olarak gördüğünü aktaran İçten, “17 Aralık bizler için bir dönüm noktasıdır. Çünkü 17 Aralık günü aslında AK Partiyi neden kurduğumuzu anlatan bir gündür. 17 Aralık’ta milletin iradesine ve AK Parti iktidarına, Başbakan’a karşı bir darbe yapılmıştır. Biz bu darbelere alışıktık. 17 Aralık darbesinde yaşadığımız bir çok darbenin sonuncusu olacak. AK Parti ile her zaman uğraşıyorlar. Çünkü biz rahatsız ediyoruz. Biz ülkemizi sevip, büyütüyoruz. Yaşadığımız sorunları tek tek çözüyoruz, herkesle kucaklaşıyoruz. Evet, rahatsız ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. 1 yıldır önemli bir süreci yaşıyoruz. 30 yıldır akan kardeş kanı durdu. Bunun adımını AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan atıyor. Akan kanın durmasından çok rahatsız oldular. İşte 17 Aralık darbesi, çözüm sürecine vurulmuş en büyük darbedir" şeklinde konuştu.

“BUGÜNLERDE SIRADAN OLAYLAR YAŞAMIYORUZ”

Toplantıda partililere seslenen AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu ise konuşmasının büyük bir bölümünü 17 Aralık gününden itibaren yaşanan gelişmelere ayırdı. Ensarioğlu, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını ifade ederek, bugünlerde sıradan olayların yaşanmadığına dikkat çekti. Ensarioğlu, “Önemli bir sürecin arefesindeyiz. Seçimlere bugün itibariyle 71 gün kaldı. AK Parti 12 yıldır 6 seçimde zaferle çıkıp, her seçimde oyunu artırmıştır. Milletin teveccühünü almış ve millete borcunu hizmetle ödeyen bir partiyiz. Ama bu seçimin yaşadığımız 6 seçimden çok farklı bir anlamı var. Bu seçim AK Parti’nin, Başbakan’ın, Türkiye’nin, Ortadoğu’nun ve İslam aleminin kaderini belirleyecek bir seçimdir. Sıradan bir seçimi yaşamıyoruz. Çünkü bugünlerde sıradan olaylar da yaşamıyoruz. Bir taraftan seçimlere 71 gün varken, diğer taraftan 17 Aralık’ta başlayan ve geçmişte yaşanan birçok olayın sinyalini veren bir takım gelişmeler var. Herkesin bundan haberdar olması ve oynanan oyunun, komplonun ne olduğunu kamuoyuna çok iyi bir şekilde anlatması lazım. Bu komplonun en büyük sebepleri ise, İran’a uygulanan ambargonun kaldırılması, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile yapılan stratejik işbirliği, petrol ve gaz anlaşmaları, çözüm süreci ve Başbakan ile Mesud Barzani’nin Diyarbakır buluşmasıdır. Asıl hedef bunlardır. Diyarbakır’da bu komployu kuranlara güçlü bir mesaj vereceğiz. Bu oyunu oynayanlara, Başbakan’a ve AK Parti’ye destek vererek, çok güçlü bir mesaj vereceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında ilçe başkanlığının faaliyet raporunun okunmasıyla toplantı son buldu.

AHMET ÜN
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER