Asayiş
  • 31.8.2007 15:04

17 YAŞINDAKİ GENÇ KIZI ANNESİNİ BIÇAKLAYARAK KAÇIRDILAR

BALIKESİR’in Manyas İlçesi’ne bağlı Salur Beldesi'ndeki Kalabayır Köyü’nde, tarladan traktörle dönerken ailesinin yanından kaçırıldığı ileri sürülen 17 yaşındaki Döndü Aytekin'den haber alamayan ailesi, bulunması için jandarmaya başvurdu. Anne Elif Aytekin, “Kızım komşumuzun oğlu ve arkadaşları tarafından kaçırıldı. Onu kurtarmak isterken kolumdan bıçaklandım. Hayatından endişe ediyorum'' dedi.
      Salur'un Kalabayır Köyü’nde oturan 6 çocuk annesi Elif Aytekin, eşi Muzaffer Aytekin ile birlikte Salur Jandarma Komutanlığı’na gelerek, bu yıl üniversite sınavına giren kızları Döndü Aytekin’in, bir hafta önce komşularının oğlu E.Ç. ve 4 arkadaşı tarafından zorla kaçırıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Bir haftadır, kızlarının geri getirileceği umuduyla beklediklerini, ancak hiç bir haber alamamaları üzerine jandarmaya başvurduklarını belirten Elif Aytekin olayı şöyle anlattı:
      “Kızlarım Döndü ve İnci ile birlikte tarlada, akşam saatlerine kadar çalıştık. Eve komşumuz Gökhan Çağlar’ın kullandığı traktörün römorkuna binerek gitmek istedik. Bir süre sonra muhtar N.Ç.'nin oğlu Erdal ve 4 arkadaşı bindikleri otomobille traktörün önünü kesti. Araçtan inen E.Ç., Döndü’yü kaçırmak istedi. Direnen kızıma yardım etmek isteyince de beni kolumdan bıçakladı. Daha sonra tehditler yağdırıp, zorla araca bindirdiği kızımla birlikte uzaklaştılar'' dedi. Elif ve Muzaffer Aytekin çifti, kızlarının bir an önce bulunmasını, kaçıranların cezalandırılmasını istedi.
      Döndü Aytekin'in dayısı Semih Çakan da annesinin ve kardeşinin gözleri önünde kaçırılan yeğeninden bir haftadır haber alamadıklarını belirterek hayatından endişe ettiklerini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER