Asayiş
  • 9.1.2015 09:06

17 yıl önce işlenen cinayette şok

 

KAYSERİ'de 17 yıl önce altınları için öldürülen 40 yaşındaki Melahat Buharalıoğlu'nun cinayet şüphelisi oğlu 36 yaşındaki Mustafa Kürşat Dumrul çıktı.

Annesini kabloyla boğarak öldüren Mustafa Kürşat Dumrul ve cinayeti azmettirdiği öne sürülen 1994 yılında boşandığı eşi 69 yaşındaki Kamil Dumrul tutuklandı.Olay, Talas ilçesi Kiçiköy Mahallesi Ulus sokak 9 numaralı evde 4 Mart 1998'de meydana geldi. Melahat Buharalıoğlu yakınları tarafından yaşadığı evde ölü bulundu. Talihsiz kadının cesedi üzerinde yapılan çalışmada, başına sert bir cisim ile vurulduktan sonra kabloyla boğularak öldürüldüğü belirlendi. Kadının altınlarının da alındığı anlaşıldı.

FAİLİ MEÇHUL DOSYALAR EKİBİ ARAŞTIRDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel olarak oluşturulan Faili Meçhul Dosyalar ekibi Ankara, Antalya ve Kayseri'de yaptıkları 4.5 ay süren çalışmada, cinayet şüphelisi olarak Melahat Buharalıoğlu'nun oğlu Mustafa Kürşat Dumrul, eski eşi Kamil Dumrul ve kardeşi 46 yaşındaki S.D.'yi gözaltına aldı. Cinayeti işlemediklerini öne süren Mustafa Kürşat Dumrul ve babası Kamil Dumrul çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, S.D. ise salıverildi.

Emniyet Müdürü İbrahim Kulular tarafından kurulan Faili Meçhul Dosyalar ekibi, ikinci cinayeti de aydınlatmış oldu. Daha önce de aynı ekip, 2005 yılında işlenmiş Kuyu cinayetini 9 yıl aradan sonra DNA testi ile aydınlatmıştı.
Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, (DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER