Gündem
  • 14.5.2013 13:57

19 Mayıs’ta halk konserleri iptal edildi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aziz hatırlarına saygı, içinden geçilen sürecin hassasiyeti ve yine İstanbul’da hafta sonu oynanan derbi sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin de hatırasını canlı tutmak adına, toplumsal hassasiyetlerin bir gereği olarak, illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik” dedi.
Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamasında, bu yılki 19 Mayıs kutlamalarında değişikliğe gitmek zorunda kaldıklarını bildirdi. Kılıç, “40 ilimizin, 19 Mayıs törenlerinin en coşkulu şekilde geçmesi için organize edilen halk konserleri vardı. Türkiye’nin değişik illerinde değişik sanatçılar sahne alacaktı. Hem gençlerimize, hem de halka açık etkinliklerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun Türk gençliğine armağanı olan ‘Gençlik ve Spor Bayramı’nı en coşkulu biçimde kutlamaya yönelik hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan çok acı bir hadise var. 50 vatandaşımızı ebediyete uğurladık. Oradaki vatandaşlarımızın aziz hatırlarına saygı, içinden geçilen sürecin hassasiyeti ve yine İstanbul’da hafta sonu oynanan derbi sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin de hatırasını canlı tutmak adına, toplumsal hassasiyetlerin bir gereği olarak, illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik” şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, Türkiye’nin bütün vilayetlerinde ruhuna, özüne ve misyonuna uygun şekilde bayramın kutlanacağını ifade ederek, icra edilmeyecek olan kutlamalarla ilgili Türk toplumunun anlayış göstereceğine inandığını belirtti. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nihayetinde bayram kutlamaları, sabahın erken saatlerinde başlayacak ve devam edecek ama, işin konser boyutu bugün itibariyle iptal edildi. Temennimiz Türkiye’de yeni hadiselerin yaşanmamasıdır. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet inancı doğrultusunda ülkemizin gündeminde var olan, bilinen bütün sorunları çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir siyasal iktidarız. Bu yönde de canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER