Gündem
  • 20.5.2013 16:51

19 Mayıs’ta T.C gerginliği

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi tarafından katılımcıların göğsüne takılan ‘T.C’ ibareli ADD etiketinin Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerine takılması gergin anların yaşanmasına neden oldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanında düzenlenen çelenk törenine, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Fikri Özçetin, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Hakan Derici, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, sporcular, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumu öncesi ADD üyeleri tarafından tüm davetliler ve Muharip Gaziler Derneği üyelerine teker teker üzerinde ‘T.C. Türkiye Cumhuriyeti’ ve ‘Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi’ yazılı etiket yapıştırılmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, teker teker üyelere takılan ‘T.C’ yazılı etiketleri söktü.

“ATATÜRK’Ü TEMSİL EDİYORUZ”
Dernek Başkanı Karataş, “Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri bizim kıyafetimize bakmadan, Atatürk’ü temsil ettiğimizi bilmeden bizlere Atatürk’ü hatırlatır gibi etiketleri taktılar. Ben şahsen bunu hakaret olarak kabul ettim. Çünkü biz Atatürk’ün devamıyız. 25 sayılı yasaya tabiyiz. Onların bizi örnek alması gerekir. Günümüzde Atatürk’ü temsil eden tek Muharip Gazilerdir. Bugüne kadar savaşta, barışta Atatürk’ü temsil ettiğimiz gibi bugünde aynı şekilde temsil ediyoruz. Şahsen ben bu olayı bize karşı hakaret olarak nitelendiriyorum ve bu etiketleri kendilerine iade ediyorum. Bizi örnek almalarını isteriz” dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER