Gündem
  • 29.4.2010 13:03

2 ASKERİMİZİ ŞEHİT EDEN PKK GRUBU KISKACA ALINDI

FEYZULLAH TAŞ/HAKKARİ

Önceki gün ilçeden 30 kilometre uzaklıkta 1994 yılında kullanılması yasaklanan Habeşti Yaylası'nda devriye görevi yapan askerler, bir grup PKK üyesi ile karşılaşmış, çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 jandarma er şehit olmuş ve 2 asker de yaralanmıştı. Sınır boylarındaki ağaçlık ve dağlık bölgeye gizlenen PKK üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için, başta Derecik bölgesindeki sınır boyları olmak üzere olayın çıktığı yaylanın etrafına adeta askerler tarafından etten duvar örüldü.

2 askeri şehit eden grubun ağaçlık bölge ve mağaralara sıkıştığını ve çıkamadıklarını belirten bazı kaynaklar, askerlerin ise bu grubu etkisiz hale getirmek için bölgeyi tamamen çembere aldığını bildirdi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin ise PKK üyelerinin saklandığı bölgelere bomba yağdırdığı belirtildi. PKK üyeleri ile askerler arasında çatışmaların yaşanıp yaşanmadığı hakkında net bir bilgi alınmazken, bazı yerel kaynaklar ise Derecik bölgesinde yoğun bir şekilde kara ve hava hareketliliği yaşandığını belirtti. Bazen top sesleri duyduklarını belirten çevredeki köylüler, sınır boylarının tamamen askerlerin ablukası altında olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER