Asayiş
  • 9.1.2015 15:48

2 çocuk yanarak öldü

Adana'da, 2 çocuğunu yangında kaybeden kadının, 3 gün önce Mersin Kadın Sığınma Evi'nden misafir olarak Adana'ya geldiği öğrenildi.

Sığınma evinden misafir olarak geldiği evde 2 çocuğu yanarak öldü adana,çocuk,yangın

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, İstiklal Mahallesi 40021 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, kocası cezaevine giren Yasemin Kahraman ailesi kabul etmeyince, 4 yaşındaki Selvi ve 6 yaşındaki Fatma Nur isimli çocuklarıyla Mersin Kadın Sığınma Evi'nde kalmaya başladı.

Kahraman, çocuklarıyla birlikte 3 gün önce de İbiş Ç.'nin evinde misafir olarak kalmak üzere Adana'ya geldi. Genç kadın bugün öğle saatlerinde odada uyudu. Bu arada, çocuklar yorganı elektrikli sobanın üzerine tuttu. Bu yüzden evde yangın çıktı. Bu sırada uyanan genç kadın dumanlar ve alevler arasında kalan çocuklarını kurtarmak istedi ancak başarılı olamadı.

Bu sırada Cuma namazından çıkan bir kişi içeri girip anne Yasemin Kahraman'ı kurtardı. Kadın, çocuklarının da içeride olduğunu söyledi ancak alevler çocukları kurtarmaya izin vermedi.

KAPI ÖNÜNDE BİRBİRİNE SARILI BULUNDU
Mahalle sakinlerinin itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kısa sürede yangını söndürdü. Bu arada anneye, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekipleri de soğutma çalışmasını tamamlayıp içeri girdiklerinde salonda balkon kapısı önünde iki çocuğun birbirine sarılı halde yanmış cesedine rastladı. Yangın çıkardığı ileri sürülen elektrikli sobanın yanmamış olması ise dikkat çekti.

"ÇOCUKLAR SOBANIN ÜSTÜNE YORGAN TUTMUŞ"
Ambulansta müdahale edilen Yasemin Kahraman, polise verdiği ilk ifadede Mersin Kadın Sığınma Evi'nden Adana'ya geldiğini, İbiş Ç.'nin evinde misafir ettiğini belirterek, "Evde ben ve iki çocuğum varken ben uykuya dalmışım. Gözümü açtığımda çocukların yorganı elektrikli sobanın üzerine attığını gördüm. Hemen kalktım yangın çıkmıştı çocukları çıkaramadım. Sonra biri gelip beni çıkardı. Ancak çocuklarımı kurtaramadım. Keşke ben ölseydim onları kurtarsaydım" dediği öğrenildi.

EVDE KAÇAK ELEKTRİK KULLANILDIĞI İDDİASI
Bu arada, yangın çıkan evin ikinci katının borcundan dolayı elektriğinin kesik olduğu, yangının elektrikli sobadan çıkma ihtimalinin olmadığı, ya da oturanların kaçak elektrik kullandığı, bu nedenle çıkan yangında iki çocuğun hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Polis bu iddiayı ve yangının nasıl çıktığını araştırıyor.
Bu arada ev sahibi İbiş Ç. de polis merkezine götürülerek ifadesine başvuruldu.

ÇOCUKLARIN CENAZESİ ADLİ TIPA GÖTÜRÜLDÜ
Bu arada, birbirine sarılı halde bulunan çocukların cenazeleri sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri tarafından birbirinden ayrılarak ceset torbalarına konuldu. Çocukların cenazeleri daha sora otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Anne ise tedavi için hastaneye götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER